PRM / Xiaomi og Leica Camera indleder langvarigt strategisk samarbejde: Fra juli vil de to parter løfte barren for kameratelefoner

  Pressemeddelelse fra Xiaomi

  København, 23 maj 2022 - Mandag den 23. maj offentliggør den verdensførende elektronikproducent, Xiaomi, og Leica Camera, som har et legendarisk omdømme inden for kamerateknologi, et strategisk samarbejde, der skal hæve barren for kvaliteten af mobiltelefoners kamera. Den første smartphone, der er udviklet i fællesskab af de to virksomheder, lanceres officielt i juli i år.

  Xiaomi, der blev grundlagt i 2010, er i øjeblikket verdens tredjestørste smartphone-producent. Siden virksomhedens etablering, for 12 år siden, har Xiaomi haft en mission om at fremstille fantastiske produkter til fair priser, for at lade alle i verden have adgang til innovativ teknologi. Xiaomi's smartphones, og deres mange andre produkter, er solgt i mere end 100 lande og regioner rundt om i verden. Med stærkt fokus på forskning og innovation, samt en kontinuerliglangsigtet investering i teknologi, er Xiaomi blevet en vigtig pioner indenfor teknologisk innovation af forbrugerelektronik og smartenheder. Xiaomi tilbyder ekstraordinære fotograferingsoplevelser, herunder portrætter, natscener og snapshots med udviklingen af særlige kameralinser, chips og algoritmer.

  I mere end 100 år har Leica Camera udviklet letvægtskameraer og optiske objektiver i verdensklasse. Med genial optisk teknik og formidabelt håndværk, er Leica kameraer, der kan genkendes på deres 'røde prik', tysk ingeniørarbejde, når det er bedst. Leica fortsætter med at tiltrække nye generationer af forbrugere, der stræber efter at opnå 'Leica billedlooket'.

  Xiaomi og Leica deler de samme ambitioner for telefonfotografering. Begge virksomheder er ivrige efter konstant at udforske optisk ydeevne og den fotografiske oplevelse, ved hjælp af banebrydende teknologi og æstetiske mål.

  "Xiaomi fokuserer på at skabe den ultimative brugeroplevelse og har altid haft et ønske om at udforske mulighederne for udviklingen af smartphonefotografering. Xiaomi og Leica deler samme mål og idéer og værdsætter hinandens kompetencer og industrier. Dette samarbejde giver et stærkt løft til Xiaomi's strategi inden for kameratelefoner. Under samarbejdet, fra optisk design til forbedring af æstetik, har begge parter oplevet en fusion, der virkelig giver mening." udtaler Lei Jun, grundlægger, formand og administrerende direktør for Xiaomi Group.

  "Det er en ære at kunne annoncere dette langsigtede strategiske samarbejde med Xiaomi i dag. Leica og Xiaomi er begge globale premiumbrands, og i løbet af denne samarbejdsproces har begge parter succesfuldt arbejdet om at løfte barren for kameratelefoner. Vi vil give forbrugerne en kameratelefon, der har enestående billedkvalitet, klassisk Leica æstetik og ubegrænset kreativitet. Sammen skal vi hæve standarden for, hvordan man tager billeder med en smartphone." tilføjer Matthias Harsch, administrerende direktør af Leica Camera AG.

  Kontakt:

  Pressekontakt:
  Line Jensen, Grey Public, line.jensen@grey.com

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/xiaomi-og-leica-camera-indleder-langvarigt-strategisk-samarbejde-fra-juli-vil-de-to-parter-lofte-barren-for-kameratelefoner?releaseId=13651910

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **