PRM / Esbjerg-erklæring er stort grønt skridt mod et friere Europa

  Pressemeddelelse fra Green Power Denmark

  Med fire underskrifter lød startskuddet til en massiv udbygning af havvindenergi i Nordsøen. På et topmøde i Esbjerg har statsministrene for Danmark, Tyskland, Belgien og Holland nemlig underskrevet en erklæring med et fælles mål på minimum 150 gigawatt havvind i Nordsøen inden 2050.

  Med målet står de fire lande til at indfri halvdelen af EU-Kommissionens ambition om 300 gigawatt havvind i 2050. Derudover indebærer erklæringen et mål for de fire lande på 20 GW elektrolysekapacitet og et løfte om mere frem mod 2050.

  - Esbjerg-erklæringen er et afgørende skridt væk fra afhængighed af fossile brændsler og mod et grønnere, friere og mere sikkert Europa. Nu skal vi handle. Jo mere, jo før, jo bedre. Vi skal gøre godkendelsesprocesserne mere smidige, vi skal sætte gang i flere statslige udbud, og vi skal sætte havvind fri, så markedet kan bidrage med endnu mere grøn strøm. Energibranchen er klar, siger Kristian Jensen, adm. direktør i Green Power Denmark.

  Banebrydende samarbejde om energiinfrastruktur
  Udover det konkrete mål står de fire lande sammen om at etablere den nødvendige energiinfrastruktur i Nordsøen. Landenes elnet skal kobles til energiøerne i Nordsøen, og de forskellige øer skal forbindes med hinanden.

  - Det er banebrydende samarbejde om energiinfrastruktur. Vi skal sikre, at den grønne strøm kommer ud til borgerne og virksomhederne i de europæiske lande. Ved at forbinde de forskellige landes energiøer og havvindmølleparker bliver infrastrukturen billigere og forsyningssikkerheden større, siger Kristian Jensen.

  Den store plan om at udbygge kapaciteten for havvind i Nordsøen kræver samlede investeringer for over 1.000 mia. kr., og det vil ifølge Green Power Denmark kaste masser af arbejdspladser af sig i Danmark.

  - Aftalen er godt nyt for den danske industri og for dansk beskæftigelse. Aftalen lægger op til, at der skal investeres massivt i produktionen af vedvarende energi. Her har vi i Danmark et forspring, fordi vi har hele den grønne værdikæde - fra de mindste dimser til de store konstruktioner, siger Kristian Jensen.

  Kontakt:

  Pressechef Birgitte Hougaard tlf.: +45 35 30 04 78 email: bho@greenpowerdenmark.dk

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/esbjerg-erklaering-er-stort-gront-skridt-mod-et-friere-europa?releaseId=13651580

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **