PRM / Ukrainske flygtninge står i kø for at få et job i Esbjergs virksomheder

  Pressemeddelelse fra Esbjerg Kommune

  32 ukrainske flygtninge er allerede godt i gang hos deres nye arbejdsgivere rundt i hele Esbjerg Kommune. Fire af dem er startet hos Blue Water Shipping i Esbjerg:

  "Vi vil rigtig gerne være med til at integrere de mennesker, der er havnet i en meget ulykkelig situation på grund af krigen, og vi oplever en gruppe mennesker, der har fine kompetencer og en lyst til at komme i gang hos os og bidrage til vores forretning. Så det er et godt match for os," forklarer Jan Hjortlund, kommunikationschef hos Blue Water Shipping.

  Skaber kontakt

  Esbjerg Kommunes Tilflytterservice og Jobcenter har succes med at hjælpe de ukrainske flygtninge ud på arbejdsmarkedet, der er nemlig mange ting, de kan hjælpe med, allerede før de ukrainske flygtninge har fået deres opholdsbevis:

  "Vi og Jobcentret hjælper både med få lavet et CV, hjælper med idéer til, hvilke virksomheder de kan opsøge, giver dem information om jobsøgningskulturen i Danmark og hjælper dem med at blive oprettet på Jobnet," fortæller bosætningskoordinator Pia Enemark fra Tilflytterservice.

  En anden del af succesen med at få de ukrainske flygtninge ud på arbejdsmarkedet ligger også i Jobcentrets opsøgende arbejde med at skabe kontakt til så mange virksomheder som muligt, så Jobcentret kan formidle ukrainske jobansøgere til.

  Virksomheder er velkomne

  "Vi forsøger at række ud til så mange virksomheder som muligt, men virksomheder er naturligvis også meget velkomne til at tage fat i os. Vi viser gerne de forskellige CV'er og vejleder omkring de forskellige muligheder der er for at ansætte ukrainere," fortæller Pia Damtoft, jobcenterchef hos Esbjerg Jobcenter.

  De ukrainske flygtninge, der er kommet i job, har både fået fuldtidsjob, der matcher deres uddannelse og erfaring, andre har fået ufaglærte jobs eller deltidsjobs, men søger fortsat fuldtidsstillinger, som matcher deres kompetencer.

  Alt i alt er der ca. 100 ukrainere, der gerne vil finde et arbejde her i kommunen.


  FAKTA

  De ukrainske flygtninge, der har fået jobs i en virksomhed i Esbjerg Kommune, har fået følgende typer jobs: Rengøring, Kantine, Chauffør, Ingeniør, Account management, Controller, Pædagogisk assistent og Opvasker/afrydder.

  Jobsene fordele sig indenfor følgende typer virksomheder:

  Hotel, Rengøring, Børnehave, Landbrug, Café, Supermarked, Shipping og Teknisk produktion.

  Kontakt:

  Pia Enemark, bosætningskoordinator hos Tilflytterservice, mobil: 20473206, mail: piene@esbjerg.dk

  Pia Damtoft, jobcenterchef, Esbjerg Jobcenter, mobil: 40208973, mail: pind@esbjerg.dk

  Jan Hjortlund, kommunikationschef hos Blue Water Shipping, mobil: 2999 9637, mail: jah@bws.dk

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/ukrainske-flygtninge-star-i-ko-for-at-fa-et-job-i-esbjergs-virksomheder?releaseId=13651179

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **