PRM / Guldborgsund Kommune støtter sommerens liv i Nykøbing

  Pressemeddelelse fra Guldborgsund Kommune

  Musik på torvet, udendørsspil og familieaktiviteter rundt om i gaderne. Det er nogle af de ting, som handels- og erhvervsforeningen Vores Nykøbing tilbyder borgere og besøgende henover sommeren. Det sker takket være et tilskud fra Økonomiudvalget i Guldborgsund Kommune på knap 600.000 kroner.

  Sidste års visning af EM-fodboldkampene på torvet blev en bragende succes. Det skabte liv og fællesskab, og det kunne også mærkes på butikkernes og serveringsstedernes omsætning. Med tilskuddet fra Guldborgsund Kommune vil Vores Nykøbing forsøge at fastholde den gode udvikling. For selvom der stort set ikke er tomme butikslokaler i midtbyen, så har det været svært at få de handlende tilbage til gaderne efter corona-nedlukningerne og den deraf stigende nethandel.

  "En levende kommune kræver også et levende byliv, og vi kunne se, hvor meget der kom ud af de coronapenge, vi gav til Vores Nykøbing sidste år. Det kom ikke kun butikker og serveringssteder til gavn. Det fik virkelig mange mennesker gavn af. Både borgere, dagsgæster og turister. Vi skal have folk tilbage til by- og udelivet, og det kan vi hjælpe på vej gennem tilskuddet til nye og hyggelige sommeraktiviteter," siger borgmester Simon Hansen, der også er formand for Økonomiudvalget i Guldborgsund Kommune.

  Sommeraktiviteterne vil foregå fra den 25. juni og frem til den 10. september. I samarbejde med flere andre aktører arrangerer Vores Nykøbing blandt andet livemusik på torvet flere gange om ugen i højsæsonen. Der kommer også gadeskakspil, minigolfbaner, bordtennis, bordfodbold, stigegolf, sandkasser til børnene og flere udemøbler. Ikke kun på torvet, men rundt om i hele bymidten.

  Ifølge André Andersen, Erhvervs- og Citychef i Vores Nykøbing, er den økonomiske støtte fra Guldborgsund Kommune helt afgørende.

  "Uden støtte kan vi ikke lave den slags initiativer, så vi er selvfølgelig rigtig glade for opbakningen. Det er vigtigt, at vi holder momentum nu. Selvom det går bedre i Nykøbing, end det gør andre steder i landet, så kræver det, at vi hele tiden laver særlige tiltag for at trække folk til. Gode butikker og serveringssteder er ikke længere nok. Jeg ser derfor også tilskuddet som et tegn på, at Guldborgsund Kommune er med til at tage et ansvar for, at vi fortsat har en levende bymidte til gavn for alle," siger André Andersen.

  Tilskuddet til sommeraktiviteterne finansieres med 100.000 kroner fra områdefornyelsen og med 498.470 kroner fra den lokale corona-erhvervspakke.

  Kontakt:

  Borgmester Simon Hansen tlf.: 25 18 18 16 email: siha@guldborgsund.dk

  Erhvervs- og citychef André Andersen tlf.: 40184873 email: aa@voresnykobing.dk

  Presse- og kommunikationskonsulent Johanne Duus Hornemann tlf.: 2518 2335 email: jdh@guldborgsund.dk

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/guldborgsund-kommune-stotter-sommerens-liv-i-nykobing?releaseId=13650839

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **