PRM / Presseinvitation: Folkekirkens Nødhjælp inviterer til 100-års jubilæum i Københavns Domkirke

  Pressemeddelelse fra Folkekirkens Nødhjælp

  Jubilæumsgudstjenesten er startskuddet på et år, hvor Folkekirkens Nødhjælp fejrer 100 år med nødhjælps- og udviklingsarbejde, der har skabt bæredygtige forandringer over hele verden. Med danskerne i ryggen har Folkekirkens Nødhjælp reddet liv, bekæmpet uretfærdighed og skabt udvikling sammen med de mennesker, vi møder ude i verden.

  Som en fin rød tråd til organisationens 100 års historie får Folkekirkens Nødhjælps protektor, Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Marie, ved ankomsten til domkirken overrakt blomster af 11-årige Aline Jordt Lardon, som er tipoldebarn af Folkekirkens Nødhjælps stifter, teolog Alfred Theodor Jørgensen.

  Minister for Udviklingssamarbejde og Nordisk samarbejde, Flemming Møller Mortensen (S) vil være blandt gæsterne sammen med en række medlemmer af Folketinget.

  Biskop Peter Skov-Jakobsen, som er formand for Folkekirkens Nødhjælps Råd, prædiker. Desuden medvirker Københavns Drengekor. Ved gudstjenesten bliver Folkekirkens Nødhjælps jubilæumssang sunget for første gang.

  Alle er velkomne til jubilæumsgudstjenesten søndag den 6. marts, der begynder kl. 10.00 i Vor Frue Kirke, Nørregade 8, 1165 København. Kom i god tid.

  Efter jubilæumsgudstjenesten vil der blive afholdt en reception i Københavns Universitets festsal for indbudte gæster, hvor Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Marie, udviklingsminister Flemming Møller Mortensen m.fl. holder tale. Desuden bliver Folkekirkens Nødhjælps 100-års jubilæumsfilm vist, og organisationens nye jubilæumssang synges af vores mangeårige ambassadør Annette Heick sammen med sangens komponist.

  Presseinvitation:

  Det er muligt for pressen at dække jubilæumsgudstjenesten og receptionen. Tilmelding skal ske til pressechef Poul Kjar på pkja@dca.dk.

  Tilmeldingsfrist torsdag den 3. marts kl. 12.00. Presseprogram følger.


  __________________________________________________

  100 år med håb og handling

  Et 100-års jubilæum er en historisk milepæl. Som den ældste nødhjælps- og udviklingsorganisation med danske rødder kan Folkekirkens Nødhjælp i 2022 markere 100 års arbejde med håb og handling. Folkekirkens Nødhjælps historie begyndte efter Første Verdenskrig. Sult og fattigdom hærgede Europa, og mange søgte til kirkerne for at få hjælp. Opgaven var derfor påtrængende, da kirkefolk i 1922 mødtes i København for at organisere en fælles hjælp. Kort efter var den første internationale nødhjælpsindsats i gang. Folkekirkens Nødhjælp er født ud af et fællesskab mellem mennesker, som tror på et værdigt liv for alle. Opgaverne er fortsat mange. Men Folkekirkens Nødhjælp er en historie om, at det er muligt at hjælpe mennesker i nød og skabe bæredygtig forandring i verden - båret af håbet om en ny begyndelse.

  Gudstjenesten i Københavns Domkirke er den første i en række af jubilæumsgudstjenester og andre arrangementer rundt omkring i Danmark. Søndagen efter - den 13. marts - fortsætter markeringen med Folkekirkens Nødhjælps årlige Sogneindsamling i hele landet. Du kan se alle arrangementer her: https://www.noedhjaelp.dk/arrangementer

  Kontakt:

  Pressechef Poul Kjar tlf.: +45 41865975 email: pkja@dca.dk

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/presseinvitation-folkekirkens-nodhjaelp-inviterer-til-100-ars-jubilaeum-i-kobenhavns-domkirke?releaseId=13644155

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **