PRM / Efter to corona-år får klassiker endelig stor premiere – danmarksturné følger

  Pressemeddelelse fra Bellevue Teatret

  I dag kulminerer et turbulent toårigt forløb, som har fulgtes op og ned med pandemien: Frk. Julie får endelig stor premiere på Bellevue Teatret her på dagen efter statsministerens forløsende pressemøde.

  Sonja Richter, Thure Lindhardt, Alban Lendorf, Andreas Bernitt og Maja Ravn bankede under den første coronanedlukning i foråret 2020 på døren hos Bellevue Teatret. Af ren og skær scenesult ville de eksperimentere med en ægte verdensklassiker, nemlig August Strindbergs Frk. Julie. Scenen stod tom og ventede bare på dem.

  To internationale stjerner debuterer uden publikum
  Den internationalt anerkendte balletdanser Alban Lendorf ville prøve kræfter med skuespillet, og den verdenskendte skuespiller Thure Lindhardt kastede sig for første gang over instruktionen. Det var nyt land for de to ellers erfarne scenekunstnere.

  De to fik debut som hhv. skuespiller og instruktør i februar 2021, da Frk. Julie fik ejendommelig premiere uden publikum under den anden store nedlukning. I sommeren 2021 spillede forestillingen for et stærkt begrænset publikum. Nu spiller de endelig for et stort publikum i en fuld sal.

  Anmelderrost forestilling på turné fra Mors til Bornholm
  Anmelderne var begejstrede og kvitterede med fem- og sekstjernede anmeldelser. Børsen skrev blandt andet i deres femstjernede anmeldelse: "Alban Lendorfs sexede og forførende udgave af Jean sidder lige i øjet, og det samme gør Sonja Richters elegante fortolkning af rollen som frøken Julie. Ikke mindst fordi Sonja Richter elegant spiller på et miks mellem uskyld, rådvildhed og kynisme".

  Pia Jette Hansen, teaterdirektør på Bellevue Teatret, siger: "Det er med kæmpe forventning og sommerfugle i maven, at Frk. Julie-holdet endelig må møde et stort publikum. De genåbnede teatersale over hele Danmark venter forude. Fra Mors til Bornholm. Vi står over for en flot landsturné - og vi glæder os til at præsentere både dans og teater fra allerøverste hylde. Sikke et forår vi går i møde".

  Turnéplan
  Frk. Julie spiller på Bellevue Teatret i Klampenborg 27-30/1 + Forestillingen er på turné til Randers Teater 10-11/3, Morsø Teater 13/3, Musikhuset Aarhus 15/3, Viborg Teater 16/3, Odense Teater 21-22/3, Herlev Teater 24/3, Vejle Musikteater 28/3, Kulturhus Harmonien i Haderslev 29/3, Sønderborg Teater 30/3, Kulturværftet Helsingør 1/4, Lynghøj Teatersal i Roskilde 5/4, Slagelse Teater 6/4, Ny Ridehus i Næstved 7/4, Rønne Theater 9/4, Horsens Ny Teater 20/4, Fuglsøcentret på Syddjurs 21/4 og Musikhuset Esbjerg 23/4.

  Frk. Julie
  Bellevue Teatret
  Medvirkende: Alban Lendorf, Sonja Richter, Kitt Maiken Mortensen og Andreas Bernitt
  Komponist: Andreas Bernitt
  Scenograf: Maja Ravn
  Manuskript: August Strindberg
  Instruktion: Thure Lindhardt

  Kontakt:

  Direktør Pia Jette Hansen email: pia@bellevueteatret.dk

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/efter-to-corona-ar-far-klassiker-endelig-stor-premiere-danmarksturne-folger?releaseId=13641348

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **