PRM / Ny direktør i Merkur: Børnene har åbnet mine øjne for bæredygtighed

  Pressemeddelelse fra Merkur Andelskasse

  Hjemme om middagsbordet i Køge mærker Morten Berg i stigende grad, hvordan hans to børn på 9 og 12 år, i lighed med mange andre, bliver stadigt mere optaget af bæredygtighed - og særligt af klimaet og klodens fremtid. De stiller svære spørgsmål og har åbnet Morten Bergs øjne for nødvendigheden af at gøre noget ved sagen. Derfor er jobbet som ny kreditdirektør i den bæredygtige bank det helt rigtige for den tidligere kreditkonsulent i Danske Bank og senest kreditchef i Møns Bank:

  - Jeg glæder mig til at kombinere arbejdet med bæredygtighed i Merkur med min store interesse for kreditopgaven. Det bliver virkeligt spændende at bidrage til at gøre en positiv forskel for verden, og at arbejde med at se muligheder i stedet for begrænsninger i forhold til at hjælpe vores kunder med at skubbe til udviklingen, siger Morten Berg.

  Morten Berg overtager kreditopgaven fra nuværende kredit- og økonomidirektør Alex Andersen, der efter knap 4 år i direktionen med ansvar for kredit, økonomi, compliance og hvidvask efter eget ønske overdrager roret. Men først efter at have sat sin efterfølger godt og grundigt ind i tingene, forsikrer Alex Andersen:

  - Det har været enormt lærerigt at være i Merkur, hvor jeg har fået en dyb indsigt i ikke mindst bæredygtighed og social ansvarlighed. Merkur er et unikt og spændende pengeinstitut, med det gode formål og værdierne som bærende grundlag for alt arbejde og samtlige aktiviteter. Det kræver en grundig introduktion, og jeg hjælper selvfølgelig gerne min afløser godt gennem hans første måneder.

  Alex Andersen er særlig stolt af at kunne aflevere en sund forretning til efterfølgeren:

  - Jeg blev ansat for små fire år siden til blandt andet at få organiseret og sat godt styr på kreditarbejdet. Det har været en stor og tidskrævende opgave, men nu kan jeg med god samvittighed sige, at opgaven er fuldført. Så derfor er det det helt rigtige tidspunkt at finde ud af, hvad jeg nu skal bruge mit arbejdsliv på. Men først og fremmest skal jeg bruge noget tid på min familie og mig selv, siger Alex Andersen.

  Bestyrelsesformand i Merkur Andelskasse Cees Kuypers siger om direktørskiftet:

  - Vi er utroligt tilfredse med Alex' ihærdige indsats, han har gjort en stor forskel for Merkur og har stået for et vigtigt, og veludført stykke arbejde. Det vil jeg gerne takke Alex for, ligesom hans loyalitet ikke mindst i forhold til at blive på posten indtil organisationen har været klar til at tage over for ham, er virkelig prisværdig. Det er derfor på alle måder ærgerligt, at han har valgt at søge mod nye udfordringer, men jeg og bestyrelsen respekterer beslutningen, og ønsker ham selvfølgelig alt godt.

  Bestyrelsesformanden har dog også store forventninger til den nye mand på broen:

  - Jeg glæder mig meget til at tage imod Morten Berg, som er både særdeles erfaren og kompetent. Han har en stærk baggrund indenfor kredit, og så har han fået sine erfaringer i både en lokalt forankret, mindre bank, der i størrelse minder meget om Merkur, og så fra den helt store systemiske Danske Bank. Det giver nogle uvurderlige erfaringer på tværs af sektoren som vi i bestyrelsen forventer os meget af.

  Morten Berg tiltræder 1. marts, mens Alex Andersen stopper senest i slutningen af maj.

  Mikkel Palsby, nuværende risikoansvarlig i Merkur, tiltræder desuden som økonomidirektør 1. april, hvor han vil fortsætte i en kombineret stilling med både risiko og økonomi under sine vinger.

  Samtidig med direktørskiftet byder Merkur også velkommen til en ny kreditchef, Leif Dahl Jensen, der senest har været ansvarlig for kreditkomitéen i Nordjyske Bank/Ringkøbing Landbobank Nord.

  Fakta:

  Morten Berg: 45 år. 2018 til nu kreditchef i Møns Bank, tidligere senior kreditkonsulent i Danske Bank 2009-2018)
  Uddannet bankelev i Danske Bank og herefter rådgiver og kreditmedarbejder samme sted. HD i finansiering 2004.

  Pressekontakt: Kommunikations- og Pressechef Mette Offenberg, direkte tlf: 6265 6735, meo@merkur.dk

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/ny-direktor-i-merkur-bornene-har-abnet-mine-ojne-for-baeredygtighed?releaseId=13641304

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **