PRM / Viktor Axelsen er Årets Sportsnavn

  Pressemeddelelse fra Danmarks Idrætsforbund

  Fælles pressemeddelelse fra DIF og Team Danmark

  Fem turneringssejre, vinder af sæsonfinalen, nummer et på verdensranglisten og en suveræn OL-guldmedalje. 2021 har været et år, hvor Viktor Axelsen har været i en klasse for sig på badmintonscenen. De mange sejre og titler kommer til at stå som et monument i international badminton i mange år, og derfor vinder han prisen som Årets Sportsnavn 2021.

  “Jeg er selvfølgelig enormt glad og stolt over at blive Årets Sportsnavn igen. Specielt i år med så stærkt et felt med så mange mestre og dygtige atleter,” siger Viktor Axelsen og fortsætter:

  “Den store konkurrence gør, at det på en måde er et endnu større skulderklap. Jeg er glad for, at jeg har været så stabil i løbet af året, og jeg er stolt over mine resultater. Den her pris er et fantastisk sidste kapitel til dette fantastiske år – og noget som også giver en masse blod på tanden til det nye år,” siger Viktor Axelsen.

  Det er anden gang, at Viktor Axelsen vinder den fornemme idrætspris. Første gang var i 2017, og det er forbeholdt meget få atleter.at vinde prisen to gange.

  “Det var en anden følelse dengang, fordi jeg var yngre, og det var første gang, jeg havde vundet noget stort i form af VM. Denne gang er det helt specielt. Både fordi jeg vinder prisen i et OL-år, men også fordi jeg er blevet ældre og i dag er en anden person. Jeg har lettere ved i dag at vurdere, hvor stor denne anerkendelse er, fordi jeg er endnu mere bevidst om, hvor godt mine kollegaer gør det og hvor stærkt et felt, jeg er oppe i mod. Og det er ikke en uendelig lang karriere, man har som atlet, så at have flere af de her priser er selvfølgelig helt unikt,” siger Viktor Axelsen.

  Prisen som Årets Sportsnavn uddeles i et samarbejde mellem Danmarks Idrætsforbund og Team Danmark, og hos sidstnævnte kan formand for Team Danmark, Lars Krarup, ikke andet end at beundre verdensstjernen.

  “Det er ganske enkelt utroligt, hvad Viktor Axelsen har bedrevet i 2021, og han er en yderst værdig vinder af prisen i et finalefelt med tre olympiske guldvindere. Viktor har nærmest virket uovervindelig. Det er imponerende at se, hvordan han hele tiden bygger videre og sætter nye mål. Han læner sig ikke tilbage og nyder synet af sit bugnende trofæskab. Han jagter hele tiden nye mål, og det er til stor inspiration for mig og helt sikkert også for mange både i og uden for sportens verden,” siger Team Danmarks formand, Lars Krarup.

  Hos Danmarks Idrætsforbund udtaler Hans Natorp, der er formand for dommerkomitéen:

  “Kæmpe tillykke til Viktor Axelsen med den prestigefyldte titel Årets Sportsnavn 2021. Viktor Axelsen har vundet stort set alt, hvad han har rørt ved i 2021, og OL-guldet i Tokyo vil ingen naturligvis nogensinde glemme. Viktors imponerende præstationer i 2021 skinner også ekstra klart, når man ser på det helt vanvittigt stærke felt af atleter, som han har været oppe mod i år i kampen om at blive Årets Sportsnavn. Trods coronaudfordringer har det været et fremragende dansk sportsår med et væld af imponerende præstationer og resultater i mange forskellige idrætsgrene.”

  Sejleren Anne-Marie Rindom og banerytterne Lasse Norman Hansen og Michael Mørkøv var også nomineret til Årets Sportsnavn 2021. Anne-Marie Rindom var nomineret for sin guldmedalje i Laser Radial til OL, der blev sikret i et drama, der var en Hollywood-film værdig, mens Lasse Norman Hansen og Michael Mørkøv udover OL-guld i parløb også blev verdensmestre i et gyldent 2021.

  Yderligere kommentarer:
  Hans Natorp, formand i DIF, tlf. 31 44 40 15
  Lars Krarup, formand i TD, via kommunikationschef Christian Blomgreen, tlf. 26 83 07 24

  Tidligere vindere af Årets Sportsnavn

  1991: Mette Jacobsen, svømning
  1992: Jesper Bank, sejlsport
  1993: Damelandsholdet, håndbold
  1994: Damelandsholdet, håndbold
  1995: Mette Jacobsen, svømning
  1996: Bjarne Riis, cykling
  1997: Wilson Kipketer, atletik
  1998: Letvægtsfireren, roning
  1999: Camilla Martin, badminton
  2000: Damelandsholdet, håndbold
  2001: Thomas Bjørn, golf
  2002: Tom Kristensen, motorsport
  2003: Nicki Pedersen, speedway
  2004: Letvægtsfireren, roning
  2005: Tom Kristensen, motorsport
  2006: Mikkel Kessler, boksning
  2007: Rasmus Quist og Mads Rasmussen, roning
  2008: Herrelandsholdet, håndbold
  2009: Lotte Friis, svømning
  2010: Caroline Wozniacki, tennis
  2011: Jeanette Ottesen, svømning
  2012: Lasse Norman Hansen, cykling
  2013: Maja Jager, bueskydning
  2014: Camilla Pedersen, triatlon
  2015: René Holten Poulsen, kajak
  2016: Pernille Blume, svømning
  2017: Viktor Axelsen, badminton
  2018: Caroline Wozniacki, tennis
  2019: Mads Pedersen, cykling
  2020: Banelandsholdet i 4.000 meter holdforfølgelsesløb
  2021: Viktor Axelsen

  Om Årets Sportsnavn
  Prisen som Årets Sportsnavn er blevet uddelt siden 1991 af DIF i partnerskab med Jyllands-Posten. Siden 2019 er der indgået et rent sportsligt partnerskab, og prisen uddeles nu af DIF og Team Danmark.


  DIF og Team Danmark udpeger i alt 15 nominerede til prisen som Årets Sportsnavn, hvorefter der sættes navn på de tre finalister. Det er dommerkomitéen, som afgør, hvem der skal være den endelige vinder af prisen som Årets Sportsnavn 2021.

  Udover æren følger der 75.000 kroner med prisen.

  Dommerkomitéen 2021
  H.K.H. Kronprins Frederik
  Kulturminister, Ane Halsboe-Jørgensen
  Sportens Hall of Fame, Michael Laudrup
  Sportens Hall of Fame, Camilla Martin
  DIF’s bestyrelsesformand, Hans Natorp
  DIF’s administrerende direktør, Morten Mølholm Hansen
  Team Danmarks bestyrelsesformand, Lars Krarup
  Team Danmarks direktør, Peter Fabrin


  Kontakt:

  Redaktør Jacob Andersen tlf.: 24411213 email: jaa@dif.dk

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/viktor-axelsen-er-arets-sportsnavn?releaseId=13641019

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **