PRM / Karsten Dybvad bliver formand for Djøfs nye ekspertudvalg om politikere og embedsmænd

  Pressemeddelelse fra Djøf

  Rigsret, Instrukskommission, Granskningsudvalg om mink. FE-undersøgelser. Listen over sager, der med voldsom kraft har ramt avisernes forsider, er lang. Sager, der sætter spørgsmålstegn ved, om tilliden til og kvaliteten af det arbejde, der foregår i det politiske og administrative maskinrum og i dialogen mellem politikere og embedsmænd, er i orden.

  "Tillid er afgørende for vores demokratiske samfundsmodel, og derfor er det alvorligt, når sager rokker ved den- for det tager meget længere tid at opbygge tillid, end det tager at nedbryde den", siger Karsten Dybvad.

  Han lægger ikke skjul på, at han er bekymret over udviklingen, der kan være med til at undergrave tilliden til det politiske system og i sidste ende opbakningen til vores folkestyre, demokratiske institutioner og offentlige myndigheder.

  "I Danmark har vi en tradition for et velfungerende samarbejde mellem politikere og embedsværk. Derfor har jeg sagt ja til at være formand for Djøfs nye ekspertudvalg, hvor jeg ser frem til, at vi får en grundig debat og afdækning af dette samarbejde. Der skal ikke træffes forhastede beslutninger. Jeg ser frem til, at udvalget kan bidrage til debatten og formulere anbefalinger til, hvordan samspillet kan styrkes", siger Karsten Dybvad.

  Udvalget arbejder uafhængigt af Djøf og består ud over Karsten Dybvad af to tidligere departementschefer, en højesteretsdommer, to tidligere ministre, to forskere og to chefredaktører.

  Henning Thiesen, formand for Djøf, glæder sig over, at Karsten Dybvad har takket ja til at være formand for udvalget.

  "Med Karsten Dybvad har vi fået en virkelig kyndig og engageret formand med en dyb indsigt i samspillet mellem politikere og embedsmænd. Han kender magtens maskinrum og har værdifuld erfaring også fra det private erhvervsliv, der kan bidrage positivt til udvalgets arbejde. Og vi har fået et udvalg med kompetente mennesker, der kan bidrage til at kvalificere en helt nødvendig debat om, hvordan vi sikrer, at vores politiske og administrative systemer fungerer - også når tingene går stærkt, og der skal træffes store beslutninger", siger Henning Thiesen.

  Her er udvalget

  Udvalget består af:

  Karsten Dybvad, bestyrelsesformand i Danske Bank, tidligere departementschef i Statsministeriet og Finansministeriet

  Jakob Jensen, adm. direktør, DBU, tidligere departementschef i Beskæftigelsesministeriet

  Kristian Vendelbo, adm. direktør, KL, tidligere departementschef i Sundhedsministeriet

  Karen Ellemann, MF (V), tidligere miljø-, social-, indenrigs-, fiskeri- og ligestillingsminister

  Martin Lidegaard, MF (RV), tidligere udenrigs-, klima-, energi- og bygningsminister

  Jørgen Steen Sørensen, højesteretsdommer, tidligere Folketingets Ombudsmand og Rigsadvokat

  Amalie Trangbæk, post doc i Statskundskab, Aarhus Universitet

  Lotte Jensen, direktør, VIVE, det Nationale forsknings- og Analysecenter for Velfærd

  Mette Østergaard, chefredaktør, Berlingske

  Kristian Madsen, chefredaktør, A4 Medier

  Udvalget mødes første gang i februar måned og planlægger at afslutte sit arbejde i september 2022.

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/karsten-dybvad-bliver-formand-for-djofs-nye-ekspertudvalg-om-politikere-og-embedsmaend?releaseId=13641001

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **