PRM / FOA hilser corona-vinterpakke velkommen

  Pressemeddelelse fra FOA

  "Vi er meget glade for corona-vinterpakken. Krisen på sygehusene er yderst alvorlig, og det er nødvendigt at finde løsninger på det akutte problem, som corona-epidemien skaber," siger forbundsformand Mona Striib i en kommentar til den corona-vinterpakke, som regeringen, Enhedslisten, SF, Kristendemokraterne, Alternativet og De Radikale har forhandlet på plads som en del af næste års finanslov.

  Hun glæder sig over, at corona-vinterpakken afsættes på tværs af de mange faggrupper i sundhedsvæsenet, der alle er lige vigtige for, at vores sygehusvæsen kommer gennem en vinterperiode med stigende corona-smitte.

  "Alle faggrupper er vigtige i kampen mod corona. Jeg er meget tilfreds med, at pakken gives på tværs af de mange faggrupper, der i fællesskab skal løfte opgaven i vores sygehusvæsen, siger Mona Striib.

  Den midlertidige vinterpakke er skruet sådan sammen, at pengene holdes uden for den såkaldte reguleringsordning. Det var afgørende for FOA, fordi man dermed undgik en situation, hvor regningen i sidste ende blev betalt af lønmodtagernes egne lommer, siger Mona Striib.

  Hun påpeger, at corona-vinterpakken løser et midlertidigt og akut problem i sygehusvæsenet, men understreger samtidig, at man ikke løser den store utilfredshed med værdisættelse af lønnen inden for den offentlige sektor, som særligt ansatte inden for velfærds-fag oplever i kommuner og regioner. Derfor er arbejdet i lønstrukturkomiteen vigtig, lyder det.

  "Vi har enorme rekrutteringsvanskeligheder inden for blandt andet sundheds- og omsorgs-sektorerne, hvor mange FOA-medlemmer oplever en dyb uretfærdighed med værdien af deres arbejde over for det ansvar og de vigtige opgaver, de løser for vores velfærdssamfund. Det her understreger simpelthen vigtigheden af det arbejde, vi har sat i gang i lønstrukturkomiteen. Vi er bestemt ikke i mål. Lønstrukturkomiteen skal levere de varige løsninger på et langt større problem," siger Mona Striib.

  Kontakt:

  Forbundsformand Mona Striib tlf.: 23 41 41 98 email: ms027@foa.dk

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/foa-hilser-corona-vinterpakke-velkommen?releaseId=13637961

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **