PRM / Søndag er Region Sjælland klar til at vaccinere børn under 12 år

  Pressemeddelelse fra Region Sjælland

  Region Sjælland er i fuld gang med forberedelserne til at tage imod de første børn under 12 år, der skal vaccineres mod COVID-19. Det sker efter Sundhedsstyrelsens i dag har anbefalet at vaccinere børn mellem 5 og 11 år:

  - Vaccination af børn vil finde sted i regionens lægebemandede vaccinationscentre, hvor der oprettes særlige børnespor. Personalet er blevet uddannet til at hjælpe børnene, så de får en tryg og rolig oplevelse, siger Trine Holgersen, direktør i Det Nære Sundhedsvæsen og vaccinationsansvarlig i Region Sjælland.

  - Vi er vant til at vaccinere børn fra 12 år og opefter, og de erfaringer kan vi i høj grad trække på, siger Trine Holgersen.

  Vaccination af børn i hele regionen

  Der åbnes for vaccination af børn i de lægebemandede vaccinationscentre i Roskilde, Slagelse, Holbæk, Maribo, Nykøbing Falster, Næstved og Køge. Fra 1. december åbnes der også for vaccination af børn i Nakskov.

  Tidsbestillingen åbner lørdag 27. november, og de første tider bliver tilgængelige fra søndag den 28. november:

  - Allerede søndag går vi i gang med at vaccinere de første børn i den nye aldersgruppe, og i den kommende tid vil vi hurtigt have børneplakater, klistermærker, tryllepapir, engangstatoveringer, trøstebamser og andre børnevenlige tiltag på plads rundt omkring i centrene, fortæller Trine Holgersen.

  Invitationer sendes til forældrenes eBoks

  Invitationerne bliver sendt til forældrenes eBoks, og forældrene kan bestille tid til deres børn på www.vacciner.dk. For at blive vaccineret skal barnet komme sammen med en forælder, der skal give samtykke.

  Årgangene inviteres i rækkefølge startende med de 10 til 11 årige, så alle børn vil have modtaget en invitation ved udgangen af uge 50. Børn, der fylder 5 år senere i år inviteres løbende og afsættes vacciner til dem.

  Fakta

  • Børn mellem 5 og 11 år får nu tilbud om at blive vaccineret med Pfizer/Biontech-vaccinen. Både det europæiske lægemiddelagentur EMA og Lægemiddelstyrelsen i Danmark har godkendt vaccinen til børn.
  • Der åbnes for vaccination af børn i de lægebemandede vaccinationscentre i Roskilde, Slagelse, Holbæk, Maribo, Nykøbing Falster, Næstved og Køge. Fra 1. december åbnes der også i for vaccination af børn i Nakskov.


  Kontakt:

  Kontaktpersoner: Trine Holgersen, direktør for Det Nære Sundhedsvæsen i Region Sjælland, 21 16 23 45

  Pressevagten i Region Sjælland, 57 87 50 52

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/sondag-er-region-sjaelland-klar-til-at-vaccinere-born-under-12-ar?releaseId=13637346

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **