PRM / Ancestrale nomineret til ny fornem pris

    Pressemeddelelse fra Landbrug & Fødevarer

    Restaurant Ancestrale ligger i hjertet af Vesterbro. Det der særligt kendetegner Ancestrale er deres komfort og deres fokus på gode råvarer, som at de skal være økologiske og bæredygtige. Det er også det tanken har været bag retten, som nu er nomineret.

    De har skabt en ret, der indeholder alt det bedste fra havet, hvor de med et elegant håndværk har formået at forene blæksprutte, muslinger og fjordrejer i én og samme ret.

    - Vi har valgt at stille op med vores bud på en vinderret, da vi gerne vil vise danskerne, at man kan lave en skøn ret med blæksprutte. Vores tanke har været at skabe noget lokalt med så vidt muligt økologiske råvarer. Vi er enormt stolte over at være nomineret og være en del af så stærkt et hold, siger ejer af Ancestrale, Johann Duedahl Jacobsen.

    Udover Ancestrale, er også Alouette på Islands Brygge, Fasangården på Frederiksberg og Alimentum i Aalborg nominerede til at modtage prisen. Det er et stærkt felt af nominerede, som alle dyster om at blive den første til at modtage prisen 'Årets Ret med Fisk og Skaldyr'.

    Øget fokus på fisk og skaldyr

    Den nye gastro-konkurrence 'Året Ret med Fisk & Skaldyr' skal inspirere danskerne til at spise mere fisk ved at vise, hvordan man kan lave nye og smagfulde retter med fisk og skaldyr. For netop mange kokke repræsenterer fisk og skaldyr et kæmpe væld af mulighed for at skabe unikke smagsoplevelser. Med 'Årets Ret med Fisk & Skaldyr' bliver de stærkeste præstationer hædret for deres arbejde.

    - Vi er stolte af at kunne tilføje en helt ny kategori til vores årlige gastro-konkurrence 'Årets Ret med Fisk og Skaldyr'. Konkurrencen skal være med til at skabe fokus på alle de forskellige og velsmagende retter, man kan lave med fisk og skaldyr. Med vores nye konkurrence får topkokke muligheden for at udfordre hinanden på kryds og tværs med deres nyskabende retter. Interessen har været stor, og det er et ekstremt stærkt felt af topkokke, som har skabt fire innovative retter, siger Anders Nicolajsen, seniorkonsulent for Foodservice og Gastronomi i Landbrug & Fødevarer.

    En gastronomisk festdag

    Den første vinder af 'Årets Ret med Fisk & Skaldyr' bliver kåret den 29. november 2021 på Axelborg i København. Udover prisuddelinger byder dagen også på nogle af de mest udsøgte og eksklusive råvarer, der er udvalgt af toppen af den danske restaurantscene. Blandt smagsoplevelserne er der vine i topklasse, specialøl, friske Limfjordsøster, kaviar og mange flere smagfulde råvarer.

    Men 'Årets Ret med Fisk & Skaldyr' er ikke den eneste pris, som uddeles denne dag. Traditionen tro skal vinderen af 'Årets Ret med Gris 2021' også findes for tiende år i træk. Desuden har Landbrug & Fødevarer gået sammen med spiseguiden Whiteguide, der til eventet vil lancere deres 2021-udgave af spiseguiden.

    Med samarbejdet og prisuddelingen håber Landbrug & Fødevarer og Whiteguide at støtte den danske restaurationsbranche ved at inspirere danskerne til at komme ud og få en kulinarisk oplevelse hos de mange dygtige restauranter.

    'Årets Ret med Fisk & Skaldyr' er skabt i samarbejde mellem Landbrug & Fødevarer, Danmarks Fiskeriforening PO og Partnerskabet for fisk og skaldyr.

    Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/ancestrale-nomineret-til-ny-fornem-pris?releaseId=13637276

    ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **