PRM / Tre finalister på Fyn udvalgt til Årets Ejerleder 2021

  Pressemeddelelse fra PwC

  Blandt en lang række af danske virksomheder med dygtige ejerledere i spidsen er der nu fundet tre finalister til kåringen af Årets Ejerleder 2021 på Fyn.

  "De tre finalister er alle eksempler på frontfigurer for ejerledede virksomheder, der har spillet en central rolle i at skabe en ekstraordinær succeshistorie til inspiration for andre ejerledede virksomheder. Vi ønsker finalisterne på Fyn et stort tillykke og ser frem til at hædre dem ved regionskåringen," fortæller Mikael Johansen, partner i PwC i Odense.

  Ejerlederen gør en forskel

  Hos Nykredit kender man ejerlederne godt, da de udgør en væsentlig andel af bankens kunder. Her fremhæver Lars Holm, centerdirektør i Nykredit i Odense, at de tre finalister har formået at skabe en bemærkelsesværdig vækst:

  "Ejerlederne har en afgørende rolle i at skabe vækst og nye arbejdspladser - ikke blot i den enkelte region, men i hele Danmark. Vi vil derfor gerne være med til at hylde og fejre de ejerledere, der gør en stor forskel for virksomhedens succes og er med til at skabe en bæredygtig fremtid."

  Bæredygtig udvikling og innovation

  De danske ejerledere er en afgørende drivkraft for bæredygtig udvikling og innovation i samfundet, og med årets tema sættes fokus på de ejerledere, der skaber forretning og en mere bæredygtig fremtid - miljømæssigt, socialt og ledelsesmæssigt. Hele 9 ud af 10 ejerledere arbejder ifølge Årets Ejerlederanalyse med bæredygtighed.

  "Det er meget positivt, at så mange ejerledere arbejder med bæredygtighed. Det viser, at det i høj grad er en del af ejerlederens DNA at engagere sig det samfund, de er en del af, og særligt i miljømæssige og sociale forhold, ligesom de anser det som vigtigt for deres konkurrenceevne," udtaler Mikael Johansen, partner i PwC i Odense.

  Betina Hagerup, direktør for markeder i Dansk Erhverv, lægger vægt på dette års tema, som væsentligt for ejerledernes evne til at skabe vækst og innovation:

  "Det bliver stadigt vigtigere at kunne rapportere om det ansvar, man tager som virksomhed. Miljø og klima, sociale forhold og rettigheder samt god selskabsledelse er blevet nøgleord og forhold, som er nødvendige for virksomheder at tage stilling til. Der er forventninger fra investorer, medarbejdere, kunder, og samfundet generelt om, at virksomhederne agerer ansvarligt og bidrager til samfundet."

  Finalisterne er:

  Peter Grøftehauge fra Autorola Group Holding A/S (Odense)
  Det hele startede tilbage i 1998, hvor Peter Grøftehauge, som søn af en bilforhandler i Langeskov, havde en tro på internettet og online salg af biler. Det var dog en hård start, idet markedet ikke helt var klar på Peters ambitioner. Han gav dog ikke op og startede sammen med sin bror, Martin, Bilpriser.dk, hvor man kan få en vurdering af købs- og salgspriser på brugte biler. I 2001 startede de Autocom.dk, som er en af pionererne indenfor online bilauktioner i Europa. Siden har de ikke set sig tilbage og formået at vækste virksomheden i en sådan grad, at Autocom.dk nu findes under navnet Autorola i 18 lande.

  Virksomheden har fortsat stort vækstpotentiale, og hans vedholdende fokus på det at drive virksomhed online og kontinuerlig digitalisering af processer både internt i virksomheden og over for kunderne har gjort virksomheden særdeles skalérbar. I dag har de en omfattende udviklingsafdeling, hvor der udvikles nye innovative løsninger til autobranchen, som kan optimere processer ved salg af biler, transport og flådehåndtering. Peter er synlig i organisationen, hvor han gerne uddelegerer ansvar og opgaver. Han er tryg ved, at de kompetente medarbejdere selv kan træffe beslutninger. Han er en leder, som udviser mod og klar retning - og som tør at gå nye veje, hvilket indtil videre har gjort Autorola Group Holding til en stor succes.

  Thomas Skouenborg Bentsen fra P.I.T. Hegn A/S (Ringe)

  Thomas Skouenborg Bentsen er en enestående leder, som tidligt i karrieren udmærkede sig, da han som 29-årig blev adm. direktør for Kompan i Norden. I dag er Thomas ejerleder for P.I.T. Hegn - også her er det lykkedes at vækste ca. 100 % på toplinjen. Thomas har transformeret en ustabil forretning med svingende resultater til en overskudsgivende forretning med stabil vækst på bundlinjen. Væksten er tilvejebragt ved organisk vækst og strategiske opkøb, og Thomas har skabt en succesfuld virksomhed og forventer fortsat yderligere vækst.

  Thomas' interesser strækker sig udover det forretningsmæssige, hvorfor han med fokus på socialt ansvarlighed er en inspiration for andre ejerledere. P.I.T. Hegn har en FSC Certificering og anvender udelukkende miljørigtige materialer, der overholder alle miljøkrav. FSC Certificeringen betyder, at man er ansvarlig for miljørigtig og ansvarlig skovdrift, hvor et system kontrollerer træets oprindelse, som kan spores helt frem til forbrugeren. Med certificeringen er P.I.T. Hegn med til at sikre, at der ikke bliver fældet mere træ, end skoven kan nå at reproducere. Samtidigt er det en sikkerhed for beskyttelse af både dyre- og planteliv, samt at de mennesker, der arbejder i skoven, er uddannede og får ordentligt sikkerhedsudstyr og løn.

  Ib, Jan og Tommy Andersen fra Alex Andersen Ølund A/S (Odense)

  De tre brødre, Ib, Jan og Tommy, er ejerlederne fra Alex Andersen Ølund A/S. Siden den beskedne start i 1964 har virksomheden udviklet sig til at være en af Danmarks førende logistikvirksomheder med speciale i transport af blomster, frugt og grønt og andre temperaturfølsomme varer samt stykgods af enhver art. Båret af fremsynede investeringer og en styret vækst har de tre brødre i spidsen for virksomheden i dag formået at skabe en virksomhed, der er markedsledende i Norden og blandt de førende i Europa inden for blomstertransport og udsigt til en fortsat vækst.

  Bæredygtighed er højt på agendaen i virksomheden, og de tre ejerledere har arbejdet med dette område i flere år, og de har igangsat en række bæredygtige initiativer. Med syv strategisk placerede europæiske distributionscentre med mange daglige afgange planlægges transporten under størst muligt hensyn til miljøet med bl.a. brug af modulvogntog, når det er muligt på de lange strækninger, og mindre biler til distribution, hvor det giver mening. Modulvogntog øger fragtkapaciteten med 30 %, mens brændstofforbruget ikke øges væsentligt. På knudepunkterne distribueres fragt på mindre lastbiler, og det er virksomhedens vision, at denne transport varetages af CO2-neutrale køretøjer fremover. Sammen med en partner er der bl.a. også opført et gastankanlæg til biogas ved hovedkontoret.

  Kontakt
  For yderligere information kontakt PR Manager Malene Billund fra PwC på mobil 5133 2378 eller pressekonsulent Rikke Gredsted Seidenfaden fra Nykredit på mobil 44 55 14 49 eller pressekonsulent Jesper Ingemann fra Dansk Erhverv på 22650941.

  Tid og sted for Årets Ejerleder på Fyn
  Tirsdag den 2. november 2021 kl. 16:30-18:15, Nature Energy Park, Højstrupvej 7B, 5200 Odense.

  Fakta om Årets Ejerleder 2021
  Det er PwC, Nykredit, Dansk Erhverv og Finans, der står bag Årets Ejerleder, som afholdes for 18. gang. Årets tema er bæredygtighed.

  De syv regionale vindere går videre til landskåringen, som finder sted den 18. november 2021 hos PwC, Strandvejen 44, 2900 Hellerup.

  Juryen består af repræsentanter fra Dansk Erhverv, Nykredit, PwC og en erhvervsprofil.

  Tidligere landsvindere
  2020 (særår uden vinder pga COVID-19), Michael Holm fra Systematic (2019) Bjarke Hansen fra Primo Tours A/S (2018), Mikkel Borg Bjergsø fra Mikkeller ApS (2017), Marie-Louise Bjerg fra Top Mountain Industries ApS (2016), Anders Byriel fra Kvadrat A/S (2015) Susanne Hessellund fra Bel Air Aviation A/S (2014), Thomas Dinesen fra Dinesen Floors (2013), Peter Eriksen fra Nilpeter A/S (2012), Jørgen Hallundbæk fra Welltec A/S (2011), BK Engineering A/S (2010), KM Telecom A/S (2009), Webtop A/S (2008) og Expo-Net Danmark A/S (2007).

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/tre-finalister-pa-fyn-udvalgt-til-arets-ejerleder-2021?releaseId=13634006

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **