PRM / Fortællinger fra den nordiske surfkultur i Thy

  Pressemeddelelse fra Turbine Forlaget A/S

  Strækningen fra Agger til Hanstholm er helt speciel. Her ligger Cold Hawaii, som på mange måder adskiller sig fra alt, hvad vi normalt forbinder med surfkultur: her er er der ingen palmer eller bare overkroppe. Her er iskoldt vandt, vilde bølger og tykke våddragter. Selvom surferne har set mange strande og bølger rundt omkring i verden, så kommer de alligevel tilbage til Klitmøller, fordi dette område har noget helt specielt at byde på. I bogen Cold Hawaii - Fortællinger fra den nordiske surfkultur i Thy har Signe Sigyn Christensen indsamlet 20 beretninger fra surfere, fotografer, ildsjæle og tilflyttere, som bor og arbejder i lokalområdet. De fortæller om den udvikling, stedet har gennemgået de sidste år, og hvordan det er at leve og bo så tæt på det temperamentsfulde Vesterhav.

  Havet er en legeplads for alle generationer - unge som gamle - og en fællesnævner for kulturen og lokalmiljøet. Cold Hawaii har blandt andet en filmfestival og en HF med fag som surfing. Og i takt med at området ændrer sig, flytter flere fra byerne og til det eftertragtede område for at bo og leve.

  "Resten af Danmark virker så kultiveret, pænt og komfortabelt, men herude ved Vestkysten er det elementerne, der bestemmer," fortæller fotograf Jakob Gjerluff Ager. "Alligevel er der den her gruppe af mennesker, der hellere vil bo her end noget andet sted i verden og ser det som den ultimative legeplads året rundt til trods for blæst, kulde og mørke vintre."

  Bogen blevet til med et ønske om at give tilbage til havet. Derfor går en stor del af overskuddet fra bogsalget til klimaorganisationer. "Det var hele idéen med bogen fra start," forklarer forfatter Signe Sigyn Christensen. "At indsamle midler og give lidt tilbage til lokalmiljøets fællesnævner: havet."

  Signe Sigyn Christensen er uddannet designer fra Det Kongelige Kunstakademis Designskole i København. Hun er selv opvokset tæt ved havet, og hendes passion for det nordiske landskab har formet hendes praksis som designer. Hun startede på bogen om Cold Hawaii i forbindelse med sit bachelor-projekt, og derfra voksede den. Billederne i bogen, som er taget af de lokale, supplerer de personlige beretninger, og sammen er de med til at fortælle historien om livet på vestkysten.

  Fakta om bogen:

  Titel: COLD HAWAII - FORTÆLLINGER FRA DEN NORDISKE SURFKULTUR I THY
  Forfatter: Signe Sigyn Christensen
  Forlag: Turbine
  ISBN: 9788740674095
  Sidetal: 215
  Vejl. pris: 299,95 kr.
  Udgivelsesdato: 22. oktober 2021

  Kontakt:

  PR og kommunikation Marie Jensby tlf.: 60548460 email: marie.jensby@turbine.dk

  PR og kommunikation Cecilie Bøgh Pedersen email: cecilie@turbine.dk

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/fortaellinger-fra-den-nordiske-surfkultur-i-thy?releaseId=13633927

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **