PRM / RÆKKEHUS-REVIVAL: Mangel på rækkehuse til salg i Aalborg

  Pressemeddelelse fra home a/s

  Der er kun ca. ét rækkehus til salg for hver ti villaer med et til-salg-skilt i forhaven. Og det er slet ikke nok til at tilfredsstille købernes appetit på denne boligtype, fortæller Home-kæden.

  Samtidig holder salget af rækkehuse dampen lidt bedre oppe end 'almindelige' fritliggende huse ifølge tal fra Boligsiden og Home.

  I årets første ni måneder ligger salget af rækkehuse på landsplan hele 25 % foran samme måneder sidste år, mens villasalget 'kun' er 17 % over.

  Home-mægler Peter Munch, der er medindehaver af fem Home-butikker i Aalborg og syv i alt, oplever, at rækkehusene har fået en regulær revival.

  "Der er få rækkehuse til salg i øjeblikket, og de er superattraktive, så rækkehuse er bestemt en mangelvare i øjeblikket," slår han fast.

  Corona spiller ind
  Forklaringen er ifølge den lokale Home-mægler, at der er mange 'typer' købere til rækkehuset.
  "Det er både singler, unge par, skilsmisse-forældre, og seniorer," fortæller Peter Munch om køberskaren.

  Han vurderer også, at Corona-pandemien har øget rækkehusenes popularitet det seneste halvandet år.

  "Corona har været medvirkende til, at flere familier vil ud og have luft og bo knap så tæt: Altså væk fra lejligheden og ud, hvor der er plads til et jordbærbed og et gyngestativ. Her er et rækkehus ideelt," siger Peter Munch.

  De mest populære rækkehuse er de et-plans, som også opnår flotte priser. Og det er der ifølge den lokale Home-mægler en god grund til forklarer han:
  "Vi har store kvarterer med 70'er villaer, hvor de unge familier flytter ind. Sælgerne her vil så gerne have et lille hus med en lille have i stedet. Men der er ikke lige så stort udbud af rækkehuse som villaer, og det presser priserne på rækkehuse op."

  "Jeg har solgt flere rækkehuse, som tangerer samme pris som en fritliggende villa," lyder det fra Peter Munch.

  Priser på rækkehuse vs. parcelhuse
  Rækkehusene i Aalborg kommune er i snit knap 10.000 kr. dyrere pr. kvadratmeter med en gennemsnitlig udbudspris på næsten 21.000 kr. Villaerne udbydes til ca. 15.000 kr. pr. kvadratmeter, viser tal fra Boligsiden.dk.

  Rækkehusene er dog også typisk noget mindre end de fritliggende huse, så den gennemsnitlige udbudspris for husene ligger på ca. 2,7 mio. kr. mod ca. 2,3 mio. kr. for rækkehuse. Altså en merpris for et fritliggende hus på ca. 400.000 kr. svarende til ca. 17 %, viser beregninger fra Home ud fra Boligsidens data.

  FAKTA: Om rækkehuse - og køberne til dem
  Mange rækkehuse godt og effektivt udnyttet.

  De har som regel lavere ejendomsskat pga. mindre grund.

  En grundstørrelse på 250-300 kvadratmeter er tilstrækkeligt for de fleste rækkehuskøbere.

  En carport og et redskabsrum i direkte tilknytning er et stort plus for mange købere til et rækkehus.

  Mange rækkehusbebyggelser byder på nærhed og fællesskab på en rolig vej eller i et lukket vænge - og ofte nogle legekammerater lige ved siden af.

  Lavere varmeregning - du har to 'varme vægge' med naboer op af dig.

  Home møder få kunder der synes, det at dele væg med naboerne er et minus for rækkehuset. Tværtimod er det en tryghed med naboerne lidt tættere på, ikke mindst når man bliver ældre.

  Ende-rækkehusene er som regel lidt dyrere end de øvrige huse i rækken, da mange sætter pris på at kunne gå rundt om huset i stedet for at gå igennem boligen.

  Kilde: Home


  FAKTA: Tre (hoved)grupper af købere
  Rækkehusene er især en populær 'vare' blandt tre grupper af købere, oplever Home:

  1/ Skilsmisse-forældre, der gerne vil blive i samme lokalområde, for at give børnene en nem hverdag, men bo lidt billigere end i et parcelhus.

  2/ Ældre boligkøbere, der gerne vil have er en let og overskuelig bolig i forhold til den fritliggende villa med en stor have. Rækkehuset giver stadig mulighed for at komme ud i en lille have og for en terrasse med plads til blomsterkrukker og krydderurter.

  En mindre have giver mere tid til rejser og familie.

  3/ Yngre førstegangskøbere - singler og familier med et barn eller et på vej - da de er relativt billige sammenlignet med huse.

  Kilde: Home


  FAKTA: Så meget forskel er der på størrelsen
  Rækkehuse: 120 m2
  Huse: 178 m2
  Gennemsnittet er beregnet ud fra det vægtede areal af boliger udbudt på Boligsiden.dk i starten af september 2021.

  Kilde: Boligsiden.dk

  Kontakt:

  Peter Munch
  Indehaver, ejendomsmægler MDE
  home i Aalborg
   
  Tlf: 2217 0736
  Mail: peterm@home.dk

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/raekkehus-revival-mangel-pa-raekkehuse-til-salg-i-aalborg?releaseId=13633716

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **