PRM / SDU-professor skal inspirere Frankrig med dansk cykelkultur

  Pressemeddelelse fra Syddansk Universitet

  Når næste års Tour de France-rute afsløres i dag ved en storstilet event i Paris, sker det med deltagelse af professor og institutleder Jens Troelsen fra Institut for Idræt og Biomekanik ved Syddansk Universitet.

  Jens Troelsen er en del af en dansk delegation med H.K.H. Kronprins Frederik og erhvervsminister Simon Kollerup i spidsen. Efter rutepræsentationen deltager de i en event i Danmarkshuset på Champs-Élysées, der sætter fokus på sund livsstil, madglæde og cykelkultur.

  Anledningen er naturligvis, at Danmark i juli 2022 er vært for 'Le Grand Depart'. Verdens mest berømte cykelløb indledes med en enkeltstart i de københavnske gader, der til daglig befærdes af mange tusinder af cyklister, der bruger cyklen som transportmiddel til og fra arbejde, studier og daginstitutioner.

  Cyklerne kan afhjælpe tre væsentlige problemer

  Jens Troelsen har blandt andet forsket i sammenhængen mellem vores byers indretning og befolkningens aktivitetsniveau, og er inviteret til at tale om Danmark som cykelland, hvor vi adskiller os markant fra Frankrig og de fleste andre lande i Europa:

  - I Danmark er cyklen et vigtigt transportmiddel i dagligdagen, hvor den i mange andre europæiske lande mest er en fritidsbeskæftigelse. Mit vigtigste budskab er, at cykling er en transportform, der bør indtænkes i alle større byer i dag. Hvis vi indretter vores byer, så de fremmer cyklisme, kan det være en nøgle til at afhjælpe tre væsentlige problemer på en gang, fortæller Jens Troelsen:

  - De store byer bliver større, og det skaber trængsel, når endnu flere skal bevæge sig rundt. Her kan cyklen være en nøgle til at løse trafikale problemer. Cykling som en del af et aktivt liv kan gøre noget ved de voksende problemer med livsstilssygdomme og overvægt som følge af inaktivitet. Og endelig kan cyklerne understøtte en klimadagsorden i forhold til FN's Verdensmål om bæredygtighed, siger Jens Troelsen.

  Danmark som cykelland kan inspirere

  Københavns stadsarkitekt Camilla Van Deurs deltager også i begivenheden for at fortælle om, hvordan København aktivt arbejder med cyklisme som integreret transportform og med at fremme cykling med understøttende byplanlægning og -forvaltning.

  Erhvervsfremstødet i Danmarkshuset på Champs Elysées har til formål at inspirere de indbudte gæster ved at vise, hvordan sund livsstil, madglæde og gastronomi hænger tæt sammen med den tilgang vi i Danmark har til cykling og bæredygtighed. Blandt gæsterne vil være en række franske borgmestre; blandt andre David Belliard, der er Paris' borgmester for 'transformation of public spaces and mobility'.

  Det er Dansk Industri og Udenrigsministeriet, der, i samarbejde med VisitDenmark og Food Nation, er værter for erhvervsfremstødet.

  Kontakt:

  Jens Troelsen, professor og institutleder
  Institut for Idræt og Biomekanik
  Syddansk Universitet
  jtroelsen@health.sdu.dk
  Mobil: 60 11 34 93

  Bo Kousgaard, kommunikationsansvarlig
  Institut for Idræt og Biomekanik
  Syddansk Universitet
  bkousgaard@health.sdu.dk
  Mobil: 23 23 86 24

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/sdu-professor-skal-inspirere-frankrig-med-dansk-cykelkultur?releaseId=13633708

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **