PRM / Gør boligen klar til efterårsferie og vintermørke

  Pressemeddelelse fra Furesø Kommune

  Den sidste søndag i oktober sætter vi urene tilbage til vintertid og samtidig sætter mange havemøblerne væk for vinteren. Men med efterårsferien lige om hjørnet er det faktisk netop i disse dage, det kan betale sig at gøre huset klar til vintermørket.

  "Vi har oplevet en halvering i antallet af indbrud i Furesø over de seneste 4 år. Vi har her lokalt været rigtig gode til at arbejde sammen - borgere, grundejerforeninger, kommune og politiet. Vi skal fastholde et skarpt fokus på indbrudsforebyggelse i de kommende måneder, hvor mørket gør arbejdsvilkårene for indbrudstyvene lettere, og hvor efterårsferien med flere væk hjemmefra er lige om hjørnet," siger Ole Bondo Christensen (A), borgmester i Furesø Kommune.

  Han opfordrer til, at vi i de kommende dage aftaler med naboerne, hvornår vi ser efter hinandens bolig og personer i området, vi ikke er vant til at se.

  "Aktive og årvågne borgere forhindrer hvert fjerde indbrud, så det er klart et både billigt, nemt og effektivt middel til indbrudsforebyggelse, når vi taler med vores naboer," understreger Ole Bondo Christensen.

  Emil Hermund koordinerer Furesø Kommunes indbrudsforebyggelse i samarbejde med Nordsjællands Politi og det landsdækkende Bo trygt-samarbejde. Han fortæller, at samarbejdet giver mulighed for at forhindre indbrud i Furesø og i Nordsjælland mere generelt ved blandt andet at handle på helt aktuelle indbrudstal.

  "Hvis en nabo får indbrud, er risikoen for, at du eller en anden på vejen også får det, alt for stor. Derfor tilbyder vi indbrudsplagede områder eller grundejerforeninger en tryghedsvandring eller et informationsmøde sammen med politiet, så snart vi kan se en forkert udvikling i indbrudstallet. Men vi vil langt hellere forebygge, at indbruddet sker. Det gør vi ved at skærpe opmærksomheden, ikke mindst her i efterårsmånederne," siger han.

  Med et klistermærke fra Nabohjælp på postkassen eller i vinduet, en lås på skuret ind til haveredskaberne og lidt ekstra lys på de mørke områder på grunden kan du nemlig gøre det mindre attraktivt for en indbrudstyv at stoppe op ved netop dit hus. Sikringsbeslag på vinduerne er ikke en stor udgift og tager ikke ret lang tid at montere.

  "Efterårsferien er lige om hjørnet og flere boliger står tomme. Så spørg dig selv, om du gør det for let for en indbrudstyv: Står stigen op ad huset i forvejen, så gør den fast med en lås. Står spaden samme sted? Så lås den inde, for den kan bruges til at brække et vindue op med. Med en censorstyret lampe på batteri kan du ret nemt kaste lys på de mørke områder omkring din bolig, hvor en tyv kan arbejde i fred og ro," siger han og henviser til, at der er mange flere råd at hente på botrygt.dk og på furesoe.dk/indbrud.

  FAKTABOKS:

  Indbrudstallet i årets første tre kvartaler (jan-sept)

  2018: 235

  2019:158

  2020: 137

  2021: 112

  Indbrudstallet i Furesø er faldet støt, siden Furesø i 2018 blev en del af Bo Trygt-samarbejdet, der arbejder på at nedbringe antallet af indbrud fra godt 29.000 på landsplan til ca. 10.000.
  Bag Bo Trygt-kampagnen står TrygFonden og Realdania i samarbejde med Det Kriminalpræventive Råd og Videncentret Bolius, kommuner og politikredse.

  Kontakt:

  Ole Bondo Christensen (A) email: borgmester@furesoe.dk

  Indbrudskoordinator Emil Hermund email: indbrud@furesoe.dk

  Velfærdsdirektør Tine Gram tlf.: 7235 4004 email: tgr@furesoe.dk

  Kommunikation tlf.: 72354012 email: kommunikation@furesoe.dk

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/gor-boligen-klar-til-efterarsferie-og-vintermorke?releaseId=13633448

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **