PRM / Apotekerne har nu rundet 125.000 influenzastik

  Pressemeddelelse fra Danmarks Apotekerforening

  Danskerne er strømmet til landets apoteker for at blive vaccineret mod influenza, siden der 1. oktober blev åbnet for vaccinerne. Tilstrømningen har været så stor, at 125.000 efter godt en uge kan sige 'tjek' til, at de er blevet vaccineret. Til sammenligning influenzavaccinerede apotekerne sidste år 250.000 personer i hele vaccinationssæsonen.

  De første tre uger er vaccinationen gratis og rettet mod personer i risikogrupperne - det vil personer over 65 år, førtidspensionister, gravide i 2. og 3. trimester og personer med kroniske sygdomme såsom astma, KOL, hjerte-kar-sygdomme og diabetes. Også sundheds- og plejepersonale med tæt kontakt til sårbare borgere kan få vaccinen nu.

  Fra den 22. oktober udvides tilbuddet om vaccination til alle andre, der ønsker at være beskyttet her op til influenzasæsonen.

  Man kan uden tidsbestilling blive vaccineret på 390 apoteker landet over - se hvilke på www.apoteket.dk.

  Kontakt:

  Ring til Apotekerforeningens pressetelefon 2773 2185 for yderligere information

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/apotekerne-har-nu-rundet-125000-influenzastik?releaseId=13633389

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **