PRM / Borgerforslag fra Dyreværnet skal forhindre ulovlig import af hvalpe fra de mange europæiske hvalpefabrikker

  Pressemeddelelse fra Dyreværnet - Foreningen til Værn for Værgeløse Dyr

  Det nye borgerforslag, som Dyreværnet har navngivet Freyas Lov - Hvalpesalgsloven, er inspireret af et lignende tiltag i England, Lucy's Law, der trådte i kraft i april 2020. Lucy's Law gør salg af hvalpe via tredjemand ulovligt.

  - Jeg håber, at danskerne vil støtte vores initiativ, for den måde mange avlere i både Polen og Rumænien opdrætter hvalpe på er helt forfærdelig. Hos Dyreværnet har vi set konsekvenserne for både hvalpene og de familier, der helt uvidende har købt et logrende familiemedlem fra en af de mange hvalpefabrikker. De små hunde er ofte syge og slet ikke socialiseret. Nu har vi undersøgt de forhold, de lever under inden de kommer til Danmark og vi skal have sikret, at ingen uforvarende støtter denne afskyelige industri, siger Dyreværnets direktør, Rikke Christensen-Lee.

  Opkaldt efter hvalpen Freya
  Freyas Lov - Hvalpesalgsloven er opkaldt efter den lille malteserhvalp, som Dyreværnet fik i hænderne under optagelserne til Langt over Grænsen - Når Hvalpe lider for Profit.
  Freya var taget fra sin mor alt for tidligt og bar sygdommen giardia, som den straks blev sat i behandling for, da den ankom til internatet i Rødovre. Freya var ulovligt importeret fra Polen og blot et af de mange eksempler på, hvordan kyniske bagmænd blot ser små søde snuder som en hurtig vej til en sikker indtjening. Rikke Christensen-Lee siger:

  - Heldigvis har Freya det godt i dag, men vi har set mange eksempler på lignende tilfælde, hvor dyret har haft det så dårligt, at dets skæbne har været fatal. Det er synd for hvalpene, men det er også synd for ejerne, der pludselig står med en syg hvalp, som måske er så dårlig, at den ikke klarer skærene. Det koster både hjerteblod, knuste drømme og penge for den nye hundefamilie.

  Håber på stor tilslutning
  Dyreværnet håber, at underskiftindsamlingen vil få stor tilslutning og få de danske politikere til at agere.

  - Tiden er inde til, at vi retter blikket mod dyrevelfærden hos menneskets bedste ven, hunden. Alle dyr fortjener en god start på livet, og det får de hvalpe, som bliver ulovligt importeret til Danmark, definitivt ikke. De er udsat for kummerlige forhold og en forfærdelig transport. Det er Dyreværnets holdning, at det skal stoppes, og det kan ikke gå hurtigt nok, siger Rikke Christensen-Lee slutteligt.

  Se Langt over Grænsen - Når Hvalpe lider for Profit på
  www.dyrevaernet.dk

  Kontakt:

  For yderligere information kontakt venligst Dyreværnets direktør, Rikke Christensen-Lee, på tlf.: 93 39 20 50.

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/borgerforslag-fra-dyrevaernet-skal-forhindre-ulovlig-import-af-hvalpe-fra-de-mange-europaeiske-hvalpefabrikker?releaseId=13631523

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **