PRM / H.K.H. Kronprinsen står i spidsen for grønt erhvervsfremstød til Island

  Pressemeddelelse fra Udenrigsministeriet

  Besøget i Island er det første fysiske erhvervsfremstød med deltagelse fra Kronprinsen siden Covid-19 pandemien og skal først og fremmest styrke det kommercielle samarbejde om fremtidens grønne energiløsninger mellem Island og Danmark.

  "Der er brug for handling fra både politikere og virksomheder, hvis vi skal nå vores klimamål. Med det her erhvervsfremstød håber vi at åbne døre for grønne danske virksomheder på det islandske marked og styrke samarbejdet om udviklingen af nye løsninger. Det vil gavne både klimaet og dansk eksport og kan forhåbentlig være med til at skabe flere arbejdspladser." siger udenrigsminister Jeppe Kofod.

  Både Danmark og Island har høje ambitioner for den grønne omstilling. Danmark sigter mod COâ??-reduktion på 70 pct. inden 2030 og en afvikling af fossile brændstoffer inden 2050, mens Islands målsætning er en COâ??-reduktion på 55 pct. i 2030 og CO2-neutralitet i 2040. Udviklingen af nye grønne løsninger vurderes at være afgørende for realiseringen af klimamålene.

  Foruden Kronprinsen, udenrigsministeren og den danske erhvervsdelegation ventes Islands præsident, en række islandske ministre samt udvalgte islandske virksomheder og erhvervsorganisationer at deltage i erhvervsfremstødets program.

  Følgende danske virksomheder og organisationer deltager i erhvervsdelegationen: Vestas, Siemens Gamesa, Haldor Topsøe, Hitachi ABB Power Grids Denmark, Copenhagen Infrastructure Partners, Kamstrup, NKT, Burmeister & Wain Scandinavian Contractor, Per Aarsleff, Nukissiorfiit og State of Green.

  Pressemuligheder
  Danske og islandske medier vil kunne dække dele af erhvervsfremstødet. Tilmelding til rekamb@um.dk senest den 4. oktober er obligatorisk. Der kræves gyldigt pressekort.

  Presserelaterede spørgsmål angående besøget kan rettes til:
  Danmarks ambassade i Island, Deputy Head of Mission, Adam Grønholm, adagro@um.dk

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/hkh-kronprinsen-star-i-spidsen-for-gront-erhvervsfremstod-til-island?releaseId=13632042

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **