PRM / Bitdefender tilbyder gratis dekrypteringsværktøj til ransomwaren REvil/Sodinokibi

  Pressemeddelelse fra Bitdefender

  Den 13. juli i år gik en del af REvils infrastruktur offline, hvilket efterlod ofre, der ikke havde betalt bagmændene en løsesum, uden mulighed for at få deres krypterede data tilbage. Det nye dekrypteringsværktøj vil nu give dem mulighed for at gøre det, helt gratis.

  Det er vigtigt at nævne, at dette er en del af en igangværende efterforskning, hvorfor Bitdefender ikke kan kommentere på sagen, før den ledende politimyndighed har godkendt det. Begge samarbejdspartnere tror dog på, at det er vigtigt at få udgivet det universelle dekrypteringsværktøj, før efterforskningen er færdiggjort, for at hjælpe så mange ofre som muligt.

  Bitdefender mener derudover at der er nye REvil-angreb på vej, da ransomware-gruppens infrastruktur for nylig kom online igen efter at have ligget i dvale i to måneder.

  Hvem er REvil/Sodinokibi?
  REvil er en ransomware-som-en-service operatør (Ransomware-as-a-Service, RaaS), der sandsynligvis er baseret i et land inden for Fællesskabet af Uafhængige Stater, en række lande der kom til verden efter Sovjetunionens kollaps. REvil-gruppen kom frem i 2019 som en arvtager til den nu nedlagte GandCrab-ransomware. REvil er en af de mest produktive ransomwares på det mørke net, da den har været en del af tusindvis af angreb på tech-virksomheder, administrerede tjenesteudbydere og detailhandlere over hele verden.

  Efter at have haft succes med at kryptere og låse en virksomheds data, kræver de kriminelle, der har gjort brug af REvil, løsesummer på op til $70 millioner, for at sende ofrene en dekrypteringsnøgle, samt lovning på at de ikke vil offentliggøre noget data, de er kommet i besiddelse af under angrebet.

  Ofre for REvil kan downloade værktøjet her.

  Kontakt:

  Konsulent, Frontpage Simon From tlf.: 30 31 57 62 email: simon.from@frontpage.dk

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/bitdefender-tilbyder-gratis-dekrypteringsvaerktoj-til-ransomwaren-revilsodinokibi?releaseId=13631355

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **