PRM / Det danske ishockeylandshold sikrer historisk OL-plads

  Pressemeddelelse fra Danmarks Idrætsforbund

  For første gang i historien har Danmark et ishockeylandshold med til OL, når der den 4.-20. februar 2022 afvikles OL i Beijing. Det står klart efter, at det mandlige danske ishockeylandshold skøjtede al modstand af isen i Norge og vandt alle tre kampe. Danmark tog dermed sejren i OL-kvalifikationspuljen med Slovenien, Sydkorea og Norge.

  "Det er en fuldstændig fænomenal præstation, som det mandlige danske ishockeylandshold har leveret med deres OL-kvalifikation i Norge. Ja, faktisk burde det ikke være muligt med blot lidt over 2.300 registrerede mandlige spillere over 18 år og ganske få ishockeyhaller i Danmark. Det danske ishockeylandshold slår hårdt og langt over sin vægtklasse - hver gang - det er imponerende. Nu skal ishockeylandsholdet til OL i Beijing, og det ser vi meget frem til i DIF," siger Hans Natorp der er formand for DIF og dermed formand for Danmarks Olympiske Komité. Han fortsætter:

  "Danmarks Ishockey Union har gennem en årrække skabt en talentfabrik uden sidestykke. Vi har efterhånden mange danske spillere i verdens bedste ishockeyliga, NHL, og når de suppleres af spillere fra den hjemlige liga og diverse europæiske ligaer, så kan holdet hamle op med de bedste i verden. Det har været 'lige ved og næsten' med holdets OL-kvalifikation ad flere omgange. Nu lykkedes det, og det er fuldt fortjent. Tillykke til spillerne, ishockeyunionen og holdet bag holdet."

  Det danske ishockeylandshold spillede tre OL-kvalifikationskampe på fire dage i Norge, og kun den samlede vinder af OL-kvalifikationspuljen vandt OL-billetterne. Først blev det til sejr over Slovenien på 4-3, så fulgte en sejr over Sydkorea med cifrene 11-1, og søndag spillede Danmark og Norge så en form for finale, hvor vinderen ville kvalificere sig til OL. Her var Danmark køligst på isen, vandt en intens kamp med 2-0 og skal derfor til Beijing til februar.

  Ishockey fik sin debut på det olympiske program i 1920 og har været en permanent del af sportsprogrammet siden 1924. Der skulle således gå omkring 100 år, før et dansk ishockeylandshold kvalificerede sig til OL, hvilket gør præstationen i Norge endnu større og understreger, hvor svært det er et komme gennem OL-kvalifikationen.

  Den olympiske ishockeyturnering for mænd spilles i 'The National Indoor Stadium' og 'Wukesong Sports Centre' og består af 12 lande, som fordeles i tre puljer.

  Det kvindelige danske ishockeylandshold har også mulighed for at kvalificere sig til OL. Det afgøres i Tyskland den 11.-14. november, hvor Danmark spiller en OL-kvalifikationspulje mod tre andre nationer. Kun puljevinderen kommer til OL i Beijing.

  Yderligere kommentarer:

  Hans Natorp, formand for DIF og Danmarks Olympiske Komité, 31444015

  Kontakt:

  OL-presseansvarlig Jakob Draminsky tlf.: 28893678 email: jdr@dif.dk

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/det-danske-ishockeylandshold-sikrer-historisk-ol-plads?releaseId=13629798

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **