PRM / Presseinvitation: Fejring af Garanti-skolen

  Pressemeddelelse fra Næstved Kommune

  Klokken ringer ind for Garanti-skolen i Næstved Kommune. Helt konkret betyder det, at unge nu ikke har så stor risiko for at falde ned mellem to uddannelser. Garanti-skolen er nemlig uddannelsesinstitutionernes aftale med hinanden om ikke at melde skoletrætte elever ud, før de har fået hjælp til at afprøve en ny uddannelse eller har lagt en anden konkret plan med en uddannelsesvejleder fra egen skole eller fra Næstved Kommune.

  Den nye ordning bliver fejret torsdag 19. august i foyeren til Ny Ridehus, Grønnegade 10 (indgang via 22A og 22B) mellem klokken 15.15 og 17.00. Repræsentanter fra ZBC, EUC, Næstved Gymnasium og HF, FGU, VUC og Herlufsholm Skole og Kostskole samt Næstved Kommune vil være til stede sammen med de vejledere, som skal tale med de unge mennesker og hjælpe dem til at finde den rette uddannelse.

  Pressen er velkommen. Tilmelding ikke nødvendig.

  Garantiskole

  Aftalen om garanti-skole træder formelt i kraft 1. september 2021. Herefter kan en ung ikke forlade en uddannelse uden at have en plan for, hvad der skal ske fremadrettet. Uddannelsesvejlederne arbejder allerede tæt sammen med ungdomsuddannelserne, men med denne aftale forpligter alle parter sig på at gøre det endnu mere systematisk.
  Og meget tyder på, at det er en god idé. Tallene viser, at 29 % af de unge i Næstved Kommune og resten af Region Sjælland har ikke gennemført en ungdomsuddannelse, når de fylder 25 år.

  Prøv en ny uddannelse

  De seks uddannelsesinstitutioner ZBC, EUC, Næstved Gymnasium og HF, FGU, VUC og Herlufsholm Skole og Kostskole har gennem Næstved Uddannelsesråd indgået en aftale, som giver unge mulighed for at afprøve en uddannelse på en anden uddannelsesinstitution. Med aftalen løfter man blikket fra den enkelte skoles individuelle elevtal og retter i stedet fokus på, at flere elever samlet set skal gennemføre en uddannelse.

  Kontakt:

  Suzanne Tange Andersen, afdelingsleder for uddannelsesvejledningen, telefon 23 80 45 69
  Jane Vibeke Bentzen, uddannelsesvejleder, telefon 25 40 42 59

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/presseinvitation-fejring-af-garanti-skolen?releaseId=13628878

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **