PRM / Trailere på vejene er eksploderet på ti år: Danskerne ejer og lejer i et væk

  Pressemeddelelse fra Freetrailer

  Antallet af trailere i danske husholdninger de sidste ti år er steget med 33 procent til 872.255 vogne. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik. Mere overraskende er det dog, at selvom danskerne ejer flere trailere, så oplever danske Freetrailer, der stiller gratistrailere til rådighed for forbrugerne, samtidig en massiv tilvækst af lånere. I løbet af de seneste 12 måneder havde virksomheden over 550.000 trailerudlån i Danmark fordelt på blot 1900 trailere.

  - Det er vores bedste periode til dato. Corona og de mange hjemsendelser til hus- og havearbejde har selvfølgelig betydet, at endnu flere mennesker har fået øjnene op for vores koncept, men den generelle trend, hvor både salg og udlejning af trailere over de seneste ti år, er vækstet, er imponerende. Det understreger, at danskerne er et gør-det-selv-folk, og der er vi glade for at stå til rådighed, siger Philip Filipsen, der er administrerende direktør hos Freetrailer.

  Til trods for det store sammenfald i både eje og leje af trailere spår direktøren dog ingen nedgang foreløbig - tværtimod. Den deleøkonomiske virksomhed har nemlig planer om at indgå flere partnerskaber i 2021.

  Nye partnerskaber får flere glade kunder på vejene

  Freetrailers forretningsmodel med gratis trailere til forbrugerne fungerer på grund af de partnerskaber, der bliver indgået med virksomheder over hele landet. Derfor er det også til flytteglade danskeres fordel, at Freetrailer netop har indgået samarbejder med både dagligvarekæden Føtex og møbelhuset Ilva.

  - Når vores kunder har været på indkøb i et af vores møbelhuse, skal de ofte fragte temmelig store møbler hjem. Der er det helt oplagt, at vi nemt kan tilbyde gratis trailerlån. Det er en service til vores kunder, og samtidig er det helt i tråd med vores profil, hvor vi opfordrer os selv og danskerne til at træffe de mest miljørigtige valg. Et deleøkonomisk alternativ med trailerlån er et helt oplagt tilbud, siger René Flemming, der er salgs- og marketingdirektør hos ILVA.

  Samarbejdet mellem Freetrailer og de to danske kæder udvider antallet af afhentningslokationer med knap 40 nye adresser over hele landet og bringer 114 nye trailere i spil til danske forbrugere. Brugerne kan kontaktfrit afhente trailere, ved at bruge en app og mobiltelefonens bluetooth-forbindelse til at åbne trailerlåsen.

  Deleøkonomi kræver bekvemme løsninger

  For udbredelsen af de deleøkonomiske tiltag, er der stadig lang igen. Og tilgængeligheden er afgørende. Det fortæller Ann Lehmann Erichsen, der er forbrugerøkonom ved Nordea og medlem af Rådet for Deleøkonomi:

  - Til trods for, at fænomenet deleøkonomi nærmest er blevet et hverdagsbegreb i de senere år, så er der stadig alt for langt imellem, at danskerne omsætter ord til handling. Vi er for magelige, så selv den mindste udfordring er nok til at vælte de gode intentioner. Freetrailers strategi med et bredt tilgængeligt netværk af udlånssteder er derfor oplagt.

  Med de nye partnere fra Føtex og Ilva bliver Freetrailers trailere endnu mere tilgængelige. For Ilva gælder det 20 lokationer over hele landet med i alt 60 trailere til rådighed, mens Føtex efter en meget positiv tre-måneders prøveperiode stiller 54 trailere op ved 18 dagligvarehuse i Danmark.

  Kontakt:

  Philip Filipsen
  Administrerende direktør, Freetrailer
  (+45) 40 90 17 85
  fp@freetrailer.dk

  Sara Lyngsøe
  Chief Marketing Officer, Freetrailer
  (+45) 61 10 15 57
  sl@freetrailer.dk

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/trailere-pa-vejene-er-eksploderet-pa-ti-ar-danskerne-ejer-og-lejer-i-et-vaek?releaseId=13627795

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **