PRM / Erhvervshus Midtjylland i spidsen for ny Omstillingspulje med 50 mio. kr. målrettet minkavlere og følgeerhverv

  Pressemeddelelse fra Erhvervshus Midtjylland

  Rigtig mange tidligere minkavlere og virksomheder, der har haft minkbranchen som kunder, har længe gået med spørgsmålet "hvad nu?". Som led i en politisk aftale kan minkavlere og følgeerhverv over hele landet nu søge tilskud til omstilling af deres eksisterende virksomhed eller opstart af en ny iværksættervirksomhed.

  En lille ekstra håndsrækning gør en stor forskel
  I Erhvervshus Midtjylland, der er operatør på Omstillingspuljen og står for at udmønte midlerne, er bestyrelsesformand Søren Olesen glad for at virksomheder, der fik trukket tæppet væk under sig tilbage i november, nu får en hjælpende hånd:

  "Vi har rigtig mange minkrelaterede arbejdspladser i Midtjylland, alene i Holstebro Kommune var der indtil november 111 minkfarme. Mange minkavlere har stadig en drøm om at være selvstændige, for de fleste har altid været herre i eget hus, og derfor har det også personligt lagt mig meget på sinde, at netop vi i Erhvervshus Midtjylland blev operatør for Omstillingspuljen. Nu kan vi nu få hjulpet dem godt videre - hvilket glæder mig meget", siger Søren Olesen, der udover at være formand for Erhvervshus Midtjyllands bestyrelse, også er Formand for Erhvervs- og Turismeudvalget i Holstebro Kommune.

  Mulighederne for at søge midler via Omstillingspuljen er mange. Det kan f.eks. være midler til omlægning af produktion til økologiske planteavl eller etablering af en ny virksomhed indenfor brancher og/eller områder, hvor erfaringer og kompetencer fra minkavl danner basis for en solid opstart.

  "Jeg ser Omstillingspuljen som en kærkommen mulighed for de minkavlere, der skal have et ekstra skub for at komme videre eller de følgeerhverv, der har brug for økonomisk hjælp til at omlægge den del af deres virksomhed, der har været forbundet med minkavl, og her kan selv forholdsvis små investeringer gøre en kæmpe forskel," siger Søren Olesen.

  Grøn omstilling og innovation vægtes positivt
  Ansøgninger til Omstillingspuljen vægtes ud fra forskellige kriterier, og her kan det være en fordel, hvis ansøgervirksomheder indtænker grøn omstilling og innovation ind i deres omstillingsprojekter.

  Projekter, der bidrager til grøn omstilling eller projekter med forretningsmodeller, der vurderes at have ambitioner og vækstpotentiale af en mere innovativ karakter, bliver nemlig prioriteret såfremt projektet lever op til Omstillingspuljens øvrige krav.

  Virksomheder i målgruppen kan allerede nu tage fat i Erhvervshus Midtjylland og resten af landets erhvervshuse, der stå klar til at guide virksomhederne på rette vej, ligesom der vil blive afholdt webinarer, hvor de kan blive klogere på puljens krav og hvordan de ansøger.

  Fakta:

  • Midlerne fra Omstillingspuljen bliver udbudt i to runder, hvor virksomheder i målgruppen kan søge. Første runde er i august/september 2021 og 2. runde er i foråret 2022.
  • Omstillingspuljen er landsdækkende og kan søges af målgruppen på tværs af geografier

  Kontakt:

  Udviklingschef Anna Maria Sønderholm tlf.: 70220076 email: ams@erhvervshusmidtjylland.dk

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/erhvervshus-midtjylland-i-spidsen-for-ny-omstillingspulje-med-50-mio-kr-malrettet-minkavlere-og-folgeerhverv?releaseId=13628748

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **