PRM / DanCann Pharma forhøjer aktiekapitalen markant med fokus på større produktionskapacitet og eksport til det tyske marked

  Pressemeddelelse fra Dancann Pharma

  Som supplement til kapitalforhøjelsen har Modelio Equity AB (Publ) and Gerhard Dal ydet et lån på ca. SEK 13,7 mio. DanCann Pharma opnår herved ny finansiering for ca. DKK 16,3 mio.

  - Kapitalindsprøjtningen fra vores rettede emission og det optagede lån styrker vores økonomiske position betydeligt. Det skaber tryghed og gør det muligt at fokusere endnu mere intensivt på arbejdsgangene i selskabet med henblik på at skabe bedst performance. Finansieringen skal desuden bruges til at investere i yderligere udbygning af vores første anlæg - BIOTECH PHARM1 - der i endnu højere grad gøres til et kommercielt skalaprojekt, som forventes klart og godkendt i det nye år til afsætning til store eksportmarkeder, udtaler Jeppe Krog Rasmussen, som er grundlægger, administrerende direktør og bestyrelsesmedlem i DanCann Pharma A/S.

  Emissionen blev tegnet af et konsortium af private investorer ledet af Jinderman & Partners AB og Xignotus Capital ApS (ejet af Jeppe Krog Rasmussen) som sammen alene tegnede for mere end 1.000.000 aktier i selskabet til en værdi af over DKK 4,5 mio. Store dele af resten (udover CEO, Jeppe Krog Rasmussen) fra DanCann Pharma A/S' bestyrelse og direktion deltog også, herunder Carsten Trads (formand), Magnus Østergaard Dahlmann (bestyrelse), Per Wester (bestyrelse) , Christian Carlsen (bestyrelse) og John Morell Frellsen (CCO).

  - Jeg er glad for og stolt over den tiltro, som investorer og långivere har til virksomheden. At vi kan gennemføre en sådan transaktion uden "rabat" på tegningskursen, er fantastisk for alle, som er en del af DanCann Pharma og jeg synes, at det er enestående, at en virksomhed som DanCann Pharma allerede på vores nuværende stadie får mulighed for at arbejde med fremmedkapital (lånefinansiering). Det giver masser af energi til det (hårde) arbejde, som ligger foran os, pointerer Jeppe Krog Rasmussen.

  Baggrunden for, at DanCann Pharmas ledelse vurderer, at tidspunktet for yderligere investeringer i produktionskapacitet er rigtigt netop nu, skal findes i den store interesse, som er på specielt det tyske marked. Her er cannabis-biomateriale meget efterspurgt og priserne er fortsat høje. En forøget kapacitet vil give DanCann Pharma hurtigere go-to-market med større mængder.

  - Vores målsætning er at kunne råde over en kapacitet, som årligt kan levere cirka 2,5 tons tørret biomateriale til yderst konkurrencedygtige priser. Vi vil således kunne forsyne mere end 25% af det nuværende tyske marked med vores råvareprodukt. Forretningsbenet omkring biomaterialerne påtænkes på længere sigt at skulle integreres i DanCann Pharmas egne danskproducerede produkter, når disse er færdigudviklede, fortæller den administrerende direktør.

  Med kapitalindsprøjtningen kan DanCann Pharma sætte gang i en produktion af biomaterialet i væsentligt større omfang end tidligere forventet. Og altså markant tidligere end virksomheden havde lovet sine investorer. Faktisk er målsætningen nu at øge kapaciteten med faktor 10, hvilket vil rykke virksomheden op på et helt nyt niveau på markedet. Dette vil blandt andet være muligt grundet den positive udvikling i de faciliteter, som blev sat i drift først på sommeren og som nu skal udvides betragteligt.

  - Vi har haft store forventninger til udviklingen i BIOTECH PHARM1 og de er til fulde - og lidt til - blevet indfriet. I løbet af efteråret har DanCann Pharmas ledelse og bestyrelse til hensigt at træffe en beslutning om valg af afsætningspartner til biomaterialet på det tyske marked. Og med den store opbakning, som vi mærker fra vores nære omverden, står vi ganske stærkt, konkluderer Jeppe Krog Rasmussen.

  DanCann Pharma A/S, der blev børsnoteret sidste år, blev dannet for at skabe et reelt og legalt medicinsk alternativ for alle de patienter, som ikke har fået den ønskede effekt af deres tidligere medicin. Med en ambition om at kunne levere et kvalificeret, standardiseret og rent produkt - udarbejdet efter standarder, som er gældende ved fremstilling af konventionel medicin.

  For yderligere information:
  Jeppe Krog Rasmussen, adm. direktør hos DanCann Pharma A/S, tlf.: +45 2963 6920

  Kontakt:

  Kommunikations- og pressechef Henrik Højlund tlf.: +45 41780817 email: hhc@dancann.com

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/dancann-pharma-forhojer-aktiekapitalen-markant-med-fokus-pa-storre-produktionskapacitet-og-eksport-til-det-tyske-marked?releaseId=13627154

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **