PRM / Aftale om hurtigtest forlænges en måned

  Pressemeddelelse fra Styrelsen for Forsyningssikkerhed

  Aftalen med de private udbydere om at foretage hurtigtest er blevet forlænget frem til 10. september 2021. Udbuddet blev i april vundet af Falck A/S, Carelink A/S og Copenhagen Medical A/S, som alle også havde haft opgaven tidligere. Kontrakten udløber 10. august, men bliver nu forlænget i en måned med mulighed for yderligere forlængelse.

  Myndighederne betaler som udgangspunkt kun for det antal test, som foretages. I sidste uge blev der i gennemsnit foretaget 146.000 hurtigtest dagligt.

  Testindsatsen vil fortsat blive tilrettelagt, så danskere nemt kan komme til et testcenter. Derfor vil der fortsat ikke være længere end 20 km. til nærmeste teststed for den enkelte dansker (enten PCR eller antigentest), og der vil være både et PCR- og et antigenteststed i alle kommuner.

  Direktør i Styrelsen for Forsyningssikkerhed Lisbet Zilmer-Johns siger:

  "Hurtigtest har længe været en vigtig del af vores teststrategi, som giver borgerne et hurtigt svar, der blandt andet kan bruges i coronapasset. Derfor skal man resten af sommeren stadig gratis kunne få taget en hurtigtest, hvis ikke man har mulighed for at vælge PCR. Regionerne, de private udbydere og deres mange podere har løftet en helt ekstraordinær og meget vigtig samfundsopgave under denne pandemi."

  Ifølge aftale om genåbning fjernes kravet om coronapas i Danmark helt den 1. oktober 2021.

  Læs mere om testudbuddet her.

  Læs mere om testkapaciteten den kommende tid her.

  Kontakt:

  Senior kommunikationsrådgiver Camilla Svane email: csh@sfos.dk

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/aftale-om-hurtigtest-forlaenges-en-maned?releaseId=13626840

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **