PRM / Oversvømmelser hærger i Europa – Røde Kors er massivt til stede med hjælp

  Pressemeddelelse fra Røde Kors

  Røde Kors er massivt til stede som en del af evakuerings- og hjælpearbejdet i forbindelse med de voldsomme oversvømmelser, der har ramt flere steder i Europa.

  Situationen er fortsat alvorlig og truende.

  I Tyskland har Tysk Røde Kors fuldt fokus på at evakuere og sikre basal hjælp til de mange fortvivlede tyskere, der har måtte forlade deres hjem.

  Tysk Røde Kors har blandt andet hjulet med mad, sengepladser, lægehjælp og sandsække for at stoppe vandet. Flere end 3.500 Røde Kors frivillige og medarbejdere knokler både dag og nat for at evakuere folk fra private hjem, lejligheder og plejehjem.

  Man forbereder sig på, at dem, der har måtte forlade deres hjem, vil have brug for hjælp de næste mange dage og uger - mange har mistet alle deres ejendele.

  I Holland har Røde Kors i løbet af fredagen været med til at evakuere et hospital i Limburg, da hospitalet ligger tæt på en flod, man frygter, vil gå over sine bredder.

  Hollandsk Røde Kors tilbyder desuden psykosocial støtte til dem, der er påvirket af oversvømmelserne. De tilbyder også at købe ind for dem, der ikke har mulighed for det på grund af vandmasserne.

  I Belgien har Røde Kors blandt andet leveret rent drikkevand, mad, tæpper og feltsenge til folk på nødmodtagelsescentre.

  Chef for internationale programmer hos Røde Kors i Danmark, Signe Yde-Andersen, stiller gerne op til interview om Røde Kors' indsats i forbindelse med oversvømmelserne.

  I er velkomne til at ringe på Røde Kors' pressetelefon, tlf. 3529 9699

  Kontakt:

  For henvendelser kontakt Røde Kors' pressetelefon:

  3529 9699
  Røde Kors.dk/presse

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/oversvommelser-haerger-i-europa-rode-kors-er-massivt-til-stede-med-hjaelp?releaseId=13626563

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **