PRM / Aalborg Universitet fastholder et flot ansøgertal

  Pressemeddelelse fra Aalborg Universitet

  Aalborg Universitet har i år modtaget 5.134 førsteprioritetsansøgere. Hvor de videregående bachelor- og professionsbacheloruddannelser på landsplan oplever et fald i antallet af ansøgere, så har Aalborg Universitet dermed formået at fastholde og endda med et mulehår øge det samme antal førsteprioritetsansøgere i sammenligning med 2020.

  Det høje ansøgertal er positivt set i lyset af, at ansøgerfeltet tilhører en mindre ungdomsårgang. Samtidig har der været en formodning om, at de unges studievalg ville blive påvirket af corona-situationen, så flere ville vente med at søge. Det er ikke det billede, der tegner sig på Aalborg Universitet.

  - Vi kan ikke andet end at være rigtig godt tilfredse med, at så stort et antal unge ønsker at studere på Aalborg Universitet. Særligt glade er vi for, at vi igen i år har rigtig mange førsteprioritetsansøgere. Vores gode studiemiljø, skarpe fokus på problembaseret læring og det givende samarbejde med erhvervslivet er et godt trækplaster, vi kan være stolte af. Det afspejler sig i årets fine ansøgertal, udtaler prorektor Anne Marie Kanstrup.

  De klassiske uddannelser slår rekord på AAU

  Medicinuddannelsen ved Aalborg Universitet slår i år sin rekord fra sidste år med en stigning på 16,9 procent i antal ansøgninger svarende til 337 ansøgninger. Der er ligeledes en stigning på 18 procent i antal førsteprioritetsansøgninger med 84 ansøgninger mere end sidste år. Medicinuddannelsen har i alt fået 2.331 ansøgninger til de 179 studiepladser. Den markante stigning gør Medicin til den mest søgte uddannelse på Aalborg Universitet i 2021. Også Jura har en markant fremgang med en stigning i antal ansøgere på 27,6 procent, der svarer til 136 flere ansøgninger end sidste år. Psykologi, der også er en af de klassiske uddannelser, har ligeledes fremgang med en stigning i antal ansøgere på 19,6 procent med 70 ekstra førsteprioritetsansøgninger i forhold til sidste år.

  Årets højdespringere

  Biologi er årets højdespringer på Aalborg Universitet, når man måler den procentvise stigning i antal ansøgninger. Biologi oplever en stigning på 57,4 procent, som svarer til 27 førsteprioritetsansøgninger mere end sidste år. Chemical Engineering and Biotechnology er også steget markant med 55,8 procent med sine 24 ekstra førsteprioritetsansøgninger.

  Fald i antal ansøgere til STEM-uddannelserne

  Årets statistik viser også et fald på STEM-området (STEM står for Science, Technology, Engineering og Mathematics). STEM-uddannelserne ved Aalborg Universitet opnår et samlet fald i antallet af førsteprioritetsansøgninger på 5,9 procent. Det er konkret set svarende til 127 færre ansøgninger. STEM-uddannelserne opnår ligeledes et fald i det totale antal ansøgninger i alt på 7 procent, der svarer til 407 færre ansøgninger.

  - Midt i begejstringen over, at vores uddannelser inden for både sundhed, jura samt natur- og miljøuddannelserne er populære, så er jeg ærgerlige over at opleve et fald i antallet af ansøgere til vores STEM-uddannelser. Danmark har brug for flere skarpe hoveder på de områder. Samfundet gør meget i forvejen, men universiteterne må i samarbejde med folketing og erhvervsliv finde bedre måder at oplyse kommende studerende om, hvor spændende og udfordrende en uddannelse inden for STEM-området er, siger prorektor Anne Marie Kanstrup.

  Alle ansøgere til Aalborg Universitet får den 28. juli besked om, hvorvidt de er optaget på studiet.

  Kontakt:

  Jeannette Bylov, presserådgiver, AAU Kommunikation
  Mobil: 24230566
  Mail: jmb@adm.aau.dk

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/aalborg-universitet-fastholder-et-flot-ansogertal?releaseId=13625895

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **