PRM / Kæmpe kongelig overraskelse til veteranerne i Ride4Rehab

  Pressemeddelelse fra Danmarks Idrætsforbund

  Overraskelsen var enorm, og smilene store, da 47 skadede krigsveteraner fra DIF's store cykelevent Ride4Rehab i dag lørdag den 26.6 cyklede til Sønderborg fra Vojens. På ruten var indlagt en lille pause ved Graasten Slot. Hvad veteranerne ikke vidste var, at Hendes Majestæt Dronningen ventede på veteranerne ved Graasten Slot. Dronningen hilste på veteranerne og bød dem velkommen til et lille traktement i slotshaven. I Dronningens selskab var også Hendes Majestæt Dronning Anne-Marie og Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Benedikte.

  "Det var en utrolig flot gestus fra Dronningen. Jeg blev faktisk ret rørt, da jeg så, at Dronningen stod og ventede på os. Det vil jeg andre glemme," siger veteran René Meisner fra Rødding.

  DIF's formand, Hans Natorp deltog også i besøget på Graasten Slot.

  "Jeg vil gerne sende en meget stor tak til Hendes Majestæt Dronningen, Hendes Majestæt Dronning Anne-Marie og Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Benedikte for i dag at hilse på veteraner og stab fra DIF Soldaterprojekt og Ride4Rehab. Det var en kæmpe ære, at vi fik lov til at cykle forbi og ikke mindst besøge Dronningen på denne fantastiske sommerdag i Sønderjylland, " siger DIF's formand, Hans Natorp. Han cyklede med på dele af dagens rute fra Vojens til Sønderborg og oplevede veteranernes glæde på nærmeste hold.

  "Vores veteraner blev utroligt rørte og stolte over denne dejlige og helt uventede overraskelse på dagens cykelrute mod Sønderborg. De skadede veteraner har fortjent alle de klap på skulderen, der er muligt, og jeg er sikker på, at vores cykeleventyr med Ride4Rehab og dagens besøg hos Dronningen, har givet dem en mindeværdig og positiv oplevelse, som de kan bruge i deres videre færd mod et godt civilt liv," siger Hans Natorp.

  Danmarks Idrætsforbund har gennem en årrække forsøgt at hjælpe danske soldaterveteraner via DIF Soldaterprojekt, der har som målsætning at forbedre livet for fysisk og psykisk skadede veteraner via idræt og fællesskaber.

  Blandt de mange aktiviteter i DIF Soldaterprojekt er det store cykelevent Ride4Rehab for psykisk og fysisk skadede soldater. Cykeleventet begyndte i Aalborg den 23.6 og slutter i København på Rådhuspladsen den 1. juli.

  Ride4Rehab-feltet ruller videre fra Sønderborg søndag morgen kl. 10.00 med kurs mod Svendborg.

  Foto til fri afbenyttelse: DIF Soldaterprojekt

  Etaperne i RideRehab 2021

  1. 23/6: Aalborg - Karup (132 km).
  2. 24/6: Karup - Varde (116 km.)
  3. 25/6: Varde - Skrydstrup (101 km.)
  4. 26/6: Skrydstrup - Gråsten* (78 km.)
  5. 27/6: Sønderborg - Svendborg (73 km.)
  6. 28/6: Svendborg - Vordingborg (128 km.)
  7. 29/6: Vordingborg - Jægerspris (115 km.)
  8. 30/6: Jægerspris - Høvelte (61 km.)
  9. 1/7: Høvelte - København (41 km.)

  Facts - Ride4Rehab:

  • Ride4Rehab afvikles af DIF Soldaterprojekt i samarbejde med KroagerFonden.
  • DIF Soldaterprojekt er en del af Danmarks Idrætsforbund.
  • Gennem de sidste 10 år har DIF via soldaterprojektet forsøgt at hjælpe psykisk og fysisk skadede veteraner til et bedre liv via idræt, fællesskaber og ikke mindst i miljøer, der er tilpasset de skadede veteraners udfordringer.
  • Det er tredje gang, at DIF Soldaterprojekt afholder cykelløbet Ride4Rehab (tidligere 2013 og 2018)
  • Feltet i årets Ride4Rehab består af 47 psykisk og fysisk skadede veteraner. Hovedparten af veteranerne lider af PTSD efter udsendelse i konfliktprægede områder. Veteranerne er ledsaget af en række ressourcepersoner.
  • Veteranerne indkvarteres efter hver etape hovedsageligt på lokale kaserner.
  • Læs mere om DIF Soldaterprojekt
   https://www.difsoldaterprojekt.dk/
  • Læs mere om Ride4rehab her
   https://www.difsoldaterprojekt.dk/ride4rehab

  Kontakt:

  Redaktør Jacob Andersen tlf.: 24411213 email: jaa@dif.dk skype: jacob.bech.andersen

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/kaempe-kongelig-overraskelse-til-veteranerne-i-ride4rehab?releaseId=13625202

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **