PRM / Kampen for LGBT-rettigheder er hævet over politik

  Pressemeddelelse fra Europabevægelsen

  Fodboldforbundet UEFA har besluttet, at bystyret i München ikke må oplyse stadionet "Allianz Arena" i regnbuefarver. Regnbuefarverne skulle fungere som et signal om utilfredshed til det ungarske regime. I Ungarn har parlamentet netop stemt for en ny lov, der beslutter, at "homoseksualitet ikke må portrætteres" over for mindreårige.

  "Sagen blev først politisk, da UEFA traf en dum beslutning"

  UEFA har begrundet afvisningen med, at signalet fra bystyret i München var politisk. Formand for Europabevægelsen Stine Bosse tager kraftigt afstand UEFAs beslutning.

  - Rettigheder til LGBT-personer er ikke en politisk sag. Det er et grundlæggende fundament, som alle europæere står på. Sagen blev først en politisk sag, da UEFA traf en dum beslutning, nemlig beslutningen om at Allianz Arena ikke må oplyses i LGBT-farver, siger Stine Bosse.

  Ligeledes forholder næstformand for Europabevægelsen Jens-Kristian Lytken sig særdeles kritisk over for UEFA. Han betoner i et blogindlæg på Jyllands-Posten, at bestyrelsen i UEFA er præget af forældede normer og "minder om et omklædningsrum til en oldboys-fodboldkamp".

  - Hvis ikke UEFA får indstillet det værdipolitiske kompas, så ender organisationen som nyttige idioter for denne verdens despoter, siger næstformand for Europabevægelsen Jens-Kristian Lütken.

  Polen og Ungarn må hives for retten

  Onsdag den 23. juni har EU-Kommissionen samtidig annonceret, at man er klar til at igangsætte en traktatkrænkelsesprocedure, når den nye ungarske lov træder i kraft.

  Den beslutning er ifølge formand for Europabevægelsen Stine Bosse den helt rigtige.

  - Vi har længe efterlyst, at Kommissionen viste flere juridiske muskler over for både Polen, Ungarn og andre lande, der gambler med vores europæiske grundværdier. Det er hævet over enhver tvivl, at LGBT-personers rettigheder ikke er et spørgsmål om ideologi men grundlæggende rettigheder. Det er Kommissionens klokkeklare signal, og det håber jeg også, at UEFA lytter til, siger Stine Bosse.

  Kontakt:

  Presse- og kommunikationsansvarlig Emil Sloth Andersen tlf.: +45 22 51 67 57 email: esa@europabevaegelsen.dk

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/kampen-for-lgbt-rettigheder-er-haevet-over-politik?releaseId=13624893

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **