PRM / Blåkläder lancerer ortopædiske sikkerhedssko

  Pressemeddelelse fra Blåkläder Workwear

  Blåkläder Workwear har siden etableringen i Svenljunga i Sverige i 1959 arbejdet målrettet med udviklingen af arbejdstøj, der har været med til at sætte nye standarder, når det gælder bæredygtighed, slidstyrke og pasform. Nu bygger Blåkläder Workwear videre på selskabets eksisterende serie af sikkerhedssko, der bogstavelig talt er skåret over samme læst. Blåkläder lancerer således i dag en række helt nye sikkerhedssko udviklet i samarbejde med ortopædspecialisten Camp Pro i Sverige, der har mere end 600 års erfaring med føddernes biomekanik, ortopædi og genoptræning.

  Foden er et af kroppens mest komplekse dele, og ud over de tunge løft, skarpe genstande og hårde slag, der kan ramme foden, tager en gennemsnitlig håndværker let 10.000 skridt om dagen. Det bliver til 80 millioner skridt i løbet af et 40 år langt arbejdsliv, og derfor giver det ifølge Blåkläder ekstra god mening at overveje, hvad man stikker fødderne i hver dag. Skader på fødderne forplanter sig nemlig hurtigt til knæ, hofter, skuldre og nakke, og ifølge en svensk undersøgelse fra 2019 udgøres næsten halvdelen (47%) af alle sygemeldinger i bygge- og anlægsbranchen belastningsskader.

  Stabilitet, beskyttelse og forebyggelse har derfor været tre helt centrale elementer i Blåkläders udvikling af den nye serie sikkerhedssko. Ud over samarbejdet med Camp Pro har Blåkläder undervejs i udviklingsprocessen også samarbejdet tæt med portugisiske Fagus, der bl.a. producerer skolæste for ECCO. De har udviklet skoens læst og fodseng helt fra bunden for at give brugeren maksimal stabilitet og støddæmpning og ikke mindst dynamik gennem hele gangafviklingen.

  - Blåkläders sikkerhedssko lever op til de samme høje krav som vores arbejdstøj, og vi har nøje udvalgt skoens komponenter, så de hver og en sikrer brugeren en hidtil uset komfort og sikkerhed. Sålens greb såvel som skoens tåbeskyttelse og sømværn findes ganske enkelt ikke bedre. Det mener vi, vi skylder de mange professionelle brugere, der gennem et helt arbejdsliv udsætter kroppen og ikke mindst fødderne for en ret ekstrem belastning, siger Blåkläders CEO Anders Carlsson, der selv har været dybt involveret i udviklingen af de nye sikkerhedssko.

  Skoene er undervejs testet af 150 personer fra forskellige faggrupper. Selv de mindste input til skoenes stabilitet, hælkappe, vridningsfasthed, pasform, støddæmpning og trykfordeling har bidraget til slutresultatet, og forud for den endelige sko går 200 prototyper. Skoene er derfor skræddersyet til et langt arbejdsliv med en optimal beskyttelse af fødderne.

  Læs mere om de nye sko her.

  Kontakt:

  René Christiansen, country manager, Blåkläder Workwear Danmark, tlf. 21 77 02 94 / Rene.Christiansen@blaklader.com
  Presseservice og billeder: Jacob Lange, Lange PR, tlf. 20 76 30 20 / jacob@langepr.dk

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/blaklader-lancerer-ortopaediske-sikkerhedssko?releaseId=13624641

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **