PRM / “Jeg er blevet et menneske”

  Pressemeddelelse fra Kvisten

  "Der er et håb - Fortællinger om en særlig indsats for mænd med senfølger efter seksuelle overgreb" af Kvisten og Inge Ramsing.

  152 mænd fra 49 forskellige kommuner har i 2017-2020 fået hjælp i Kvisten til at bearbejde traumatiske oplevelser med seksuelle overgreb i deres barndom og ungdom. Det har været muligt i kraft af, at Kvisten i 2017-2020 modtog driftsmidler fra Folketingets satspulje til en særlig indsats for mænd. Det er resultater af denne indsats, som denne bog handler om.

  Det er samtidig resultater, som betyder, at Kvisten nu er tænkt ind som sparringspartner i regeringens nye "Handlingsplan til styrket indsats til voksne med senfølger efter seksuelle overgreb i barndommen og ungdommen", som blev offentliggjort 4. juni 2021.

  I bogen "Der er et håb" møder læseren fem af mændene - Niels, Malte, Anders, Lars og Hans - der fortæller deres historie, om deres oplevelser med at gå i gruppeterapi i Kvistens mandegrupper, og hvilken forandring det har skabt for dem. Der ér nemlig et håb om at få det bedre, selvom man har været udsat for noget så uhyrligt og grænseoverskridende som seksuelle overgreb tidligt i livet og slås med voldsomme senfølger af det.

  Psykoterapeut og rådgiver i Kvisten, Henrik Buskov, fortæller i bogen enkelt og letforståeligt om den proces, som mændene gennemgår fra de starter i mandegruppen, og til de er klar til at sige farvel til den igen, og hvad der er på spil, når man har været udsat for seksuelle overgreb.

  Jonas Lohmann Mikkelsen fra Ørum v. Viborg og Kurt Kyed fra Randers er medlemmer af Kvistens Taskforce. I bogen fortæller de om at stå offentligt frem med deres historie om senfølger og seksuelle overgreb og på den måde være med til at opspore mænd (og kvinder), der har været udsat for seksuelle overgreb og vise, at der ér hjælp at få.

  Bogen er samtidig krydret med fakta om resultater af Kvistens arbejde med at give psykoterapi til mænd, individuelt og i grupper. Tilgangen er, at det er traumerne fra overgrebene, som er selve årsagen tilde komplekse sociale, mentale og psykiske problemer, som både mænd og kvinder slås med i årevis, og som under et kaldes senfølger.

  Mændene og Kvisten håber inderligt, at I vil bruge bogen som afsæt til at behandle emnet redaktionelt. På den måde bidrager I til at aflive de nedbrydende tabuer og myter, der florerer om mænd, som har været udsat for seksuelle overgreb i barndommen og ungdommen.

  Cases:
  Jonas Lohmann Mikkelsen (31), frivillig i Kvistens Taskforce, har selv været i mandegruppe i Kvisten.
  Kurt Kyed (67), tovholder for Kvistens Taskforce og Mandetræf.

  BEMÆRK: "Der er et håb..." er vedhæftet som e-bog - udelukkende til redaktionelt brug. Ved bestilling af bogen, skal linket bruges.

  Kontakt:

  Kommunikationskonsulent Inge Ramsing email: inge@kvistene.dk

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/jeg-er-blevet-et-menneske?releaseId=13624244

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **