PRM / Anerkendt kunstudstilling åbner i Vestjylland

  Pressemeddelelse fra Varde Kommune

  KUNST

  Farverige, vilde, eftertænksomme, poetiske og provokerende værker vil møde de besøgende, når Kunstnernes Sommerudstilling åbner på lørdag.

  I alt er 1.614 værker blevet indsendt til censurering, og heraf har censorerne udvalgt 96 værker til udstilling.

  Censorerne er alle anerkendte kunstnere, som vælges af tidligere deltagere. Værkerne er i år vurderet af Anne Marie Ploug, Gitte Svendsen, Hartmut Stockter, Jasper Sebastian Stürup og Frodo Mikkelsen.

  Kunstnernes Sommerudstilling byder på en mangfoldighed af kunstneriske udtryksformer som maleri, skulptur, grafik, keramik, tekstilkunst, installationer og video.

  Fakta

  • Kunstnernes Sommerudstilling er en af fem censurerede udstillinger i Danmark, der har formået at blive anerkendt og accepteret som pointgivende til Billedkunstnernes Forbund. Dermed er udstillingen i selskab med bl.a. Forårsudstillingen på Charlottenborg og Kunstnernes Påske-udstilling i Århus.
  • Udstillingen er åben fra den 19. juni - 8. august 2021. Fernisering er lørdag den 19. juni kl. 14.
  • I løbet af udstillingsperioden vil der være forskellige arrangementer som Artists Talk og rundvisninger. Se mere på https://vardemuseerne.dk/museum/janus/.
  • Adresse: JANUS - Vestjyllands Kunstmuseum, Lærkevej 25, 6862 Tistrup.

  Kontakt:

  Anne Grethe Sværke, leder af JANUS - Vestjyllands Kunstmuseum:
  81 40 12 26 / ags@vardemuseerne.dk

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/anerkendt-kunstudstilling-abner-i-vestjylland?releaseId=13624388

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **