PRM / Venstre- og SF-kvinde træder ind i Europabevægelsens forretningsudvalg

  Pressemeddelelse fra Europabevægelsen

  Efter et landsmøde har Europabevægelsen på ny sammensat sit forretningsudvalg. Det er tradition, at Europabevægelsen udpeger to særlige medlemmer, som kan være med til at styrke arbejdet for fælles europæiske løsninger. Valget er landet på Linea Søgaard-Lidell (medlem af Europa-Parlamentet for Venstre) og Kira Marie Peter-Hansen (medlem af Europa-Parlamentet for SF).

  Bred repræsentation giver stærkt fundament

  I forbindelse med udnævnelsen lægger formand for Europabevægelsen Stine Bosse vægt på, at EU's slogan "forenet i mangfoldighed" også er et godt mantra for Europabevægelsen og tilføjer:

  - Vi er en tværpolitisk forening, der har det udgangspunkt, at der skal fælles løsninger til på fælles problemer i Europa. Det, der gør os stærke som organisation, er netop, at vi er så bredt repræsenterede inden for det politiske farvespektrum. Vi har haft en ambition om, at vores tværpolitiske ståsted også skal kunne ses i forretningsudvalget, og det bidrager de to udpegede forretningsudvalgsmedlemmer til, siger formand for Europabevægelsen Stine Bosse.

  Linea Søgaard-Lidell, som allerede har været udpeget som forretningsudvalgsmedlem i den forrige periode, vil bruge sin plads til at præge den offentlige debat og tale højt for et stærkt EU på de områder, hvor europæisk samarbejde er nødvendigt.

  - Klimaforandringerne er et godt eksempel på et problem, hvor vi kun kan nå vores mål, hvis vi arbejder sammen. Det er i EU, at vi skal finde løsningerne, og i EU vi skal lytte til hinanden og presse på for ambitiøse løsninger på tværs af Europa. Det er afgørende, at vi husker EU-vinklen i den danske politiske debat, når vi jo ikke kan løse klimaspørgsmålene alene, siger Linea Søgaard-Lidell.

  Ligeledes vil Kira Marie Peter-Hansen bruge sin plads i forretningsudvalget som løftestang for bedre fælles EU-løsninger.

  - Fælles løsninger er den bedste vej frem, når det kommer til grænseoverskridende problemer. Men løsningerne skal gavne det store fællesskab. For hvis vi ikke får alle med, kommer vi ingen vegne. Jeg glæder mig til at bidrage med en kritisk, grøn, rød og pro-europæisk stemme, siger Kira Marie Peter-Hansen.

  Kontakt:

  Presse- og kommunikationsansvarlig Emil Sloth Andersen tlf.: +45 22 51 67 57 email: esa@europabevaegelsen.dk

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/venstre--og-sf-kvinde-traeder-ind-i-europabevaegelsens-forretningsudvalg?releaseId=13624338

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **