PRM / Fondsdonation sikrer skoletjeneste på Københavns Stadsarkiv

    Pressemeddelelse fra Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen

    Københavns Stadsarkiv får nu sin helt egen skoletjeneste.

    Det er muligt takket været en millionbevilling fra A. P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til Almene Formaal. Fonden har givet Københavns Stadsarkiv en donation på 1.045.650 kroner.

    Og historieformidling og historieforståelse er vigtigt, mener Københavns kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde (Å):

    “Jo før man introduceres til vores fælles historie, jo bedre kendskab får man til vores rødder. Derfor glæder det mig meget, at mange børn i hovedstaden nu kan få glæde af den kommende skoletjeneste ved Københavns Stadsarkiv. Arkivet rummer en skatkiste af historier og er med til at bidrage til vores fælles erindring,” siger hun.

    I løbet af de kommende to år får 70 lærere og knap 2.000 elever – heraf en stor andel i København – mulighed for at udvikle og afprøve nye former for historieundervisning, hvor der skabes forbindelse mellem folkeskolen, arkivernes kildemateriale og lokalområdet.

    Projektet starter i begyndelsen af skoleåret 2021-22.

    Fakta om donationen

    • Københavns Stadsarkiv har modtaget 1.045.650 kr. fra A. P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til Almene Formaal.
    • I alt har A. P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til Almene Formaal givet en donation på 2.537.700 til et samarbejde mellem arkiverne i Kolding, Esbjerg og København. Pengene skal bruges til at styrke historieundervisningen i folkeskolen.
    • Det betyder, at 70 lærere og knap 2.000 elever – heraf en stor andel i København og på Frederiksberg – i løbet af de næste to år får mulighed for at udvikle og afprøve nye former for historieundervisning, hvor der skabes forbindelse mellem folkeskolen, arkivernes kildemateriale og lokalområdet.
    • Projektet “Arkivet i den åbne skole – mødet med historien” har fokus på kompetenceudvikling for historielærere i en række skoler i henholdsvis Kolding, Esbjerg, Frederiksberg og Københavns kommuner. Det er en videreudvikling af et vellykket pilotprojekt i Kolding. Fondsbevillingen sikrer nu, at de gode erfaringer kan udbredes til bl.a. København.
    • De nye former for historieundervisning betyder, at der skabes forbindelse mellem folkeskolen, arkivernes kildemateriale og lokalområdet.

    Programmet for kickoff-arrangementet den 23. juni 2021

    • Den 23. juni 2021 markeres det, at Københavns Stadsarkiv – ligesom stadsarkiverne i Kolding og Esbjerg – har modtaget en donation.
    • Markeringen foregår i Stadsarkivet på Københavns Rådhus.
    • Journalister er velkommen ved arrangementet. Tilmelding til stadsarkivar Elisabeth Bloch på elbloc@kk.dk senest den 21. juni.
    • Program:
    • Kl. 11-12: Velkomst v. stadsarkivar Elisabeth Bloch og chef for Historie & Kunst, Marius Hansteen. Opsamling af erfaringer og projektstatus v. Lene Wul. Revideret tidsplan v. Lene Wul
    • Kl. 12.00-12.45. Frokost
    • Kl. 12.45-13.45. Evalueringsdesign v. Lise Sattrup, Skoletjenesten
    • Kl. 13.45-14.00. Økonomistyring v. Lene Wul
    • Kl.14.00-15.00. Fagligt oplæg: Problemorienteret undervisning i åben skole v. Dennis Hornhave Jacobsen

    Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/fondsdonation-sikrer-skoletjeneste-pa-kobenhavns-stadsarkiv?releaseId=13624170

    ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **