PRM / DM i landevejscykling bliver generalprøve på Tour de France

  Pressemeddelelse fra Vejdirektoratet

  Når DM i landevejscykling løber af stablen i Give fra den 17. til den 20. juni, bruger Vejdirektoratet anledningen til en generalprøve af data og kanaler til trafikinformation i samarbejde med Vejle kommune.

  Generalprøven skal ruste Vejdirektoratet bedst muligt til den store opgave, der ligger i at kommunikere til både danske og udenlandske trafikanter i forbindelse med afviklingen af Tour de France på dansk grund til næste sommer. Vejdirektoratet vil sikre, at trafikanter, der skal ud af køre på de danske veje denne weekend modtager trafikinformation, der er relevant og brugbar til planlægning af deres køretur.

  "Når Tour de France kommer til Danmark, vil trafikken på de danske veje være påvirket af arrangementer i en grad, som vi ikke har set før herhjemme," siger afdelingsleder Stine Bendsen fra Vejdirektoratet. "Vi har tre etaper, der skærer sig gennem landet fra København til Sønderborg. Og samtidig har vi også flere andre store arrangementer - blandt andet Roskilde Festival og DGI Landsstævnet i Svendborg. Derudover er det den store udrejseweekend i forbindelse med sommerferien. Alt dette kommer til at stille vores data og vores kanaler til trafikinformation på en kæmpe prøve. Derfor bruger vi det kommende DM til at sikre, at vi via vores kanaler vil være i stand til at give trafikanterne den bedst mulige trafikinformation og dermed mulighed for at planlægge i forhold til afrejsetidspunkt, rute og transportform."

  Trafikinformationen er på den måde et vigtigt værktøj i forhold til at sikre trafikafvikling og fremkommelighed. Helt konkret vil Vejdirektoratet teste, hvordan trafikinformationsdata i forbindelse med et cykelløb når bedst ud til trafikanterne via Vejdirektoratets egne kanaler og via navigationstjenester.

  Mange trafikanter benytter private aktørers navigationstjenester såsom fx TomTom, Krak og lignende.

  Vejdirektoratets systemer giver mulighed for at dele data med disse aktører og serviceudbydere, så trafikanterne får relevant og opdateret trafikinformation på deres foretrukne trafikkanal og på deres eget sprog. Det er denne deling af trafikinformationsdata til trafikanterne, der skal afprøves.

  Testen sker i samarbejde med Vejle kommune. Og fra Give Cykelklub, der er arrangør for DM i landevejscykling, er man positiv over for, at løbet bruges til test op til Tour de France.

  "DM i landevejscykling er et stort løb med forskellige ruter i fire dage, hvor mange veje er lukket. Derfor er er vi glade for, at Vejdirektoratet har valgt at teste systemerne i forbindelse med DM i landevejscykling i Give, så trafikanterne kan nyde godt af teknologien og blive guidet udenom vejlukningerne. Det er samtidig en perfekt mulighed for at teste systemet forud for Tour de France i 2022, fortæller Kurt Gjødsbøl, formand for Give Cykelklub, som er arrangør for DM i landevejscykling 2021.

  Kontakt:

  Afdelingsleder Stine Bendsen, Vejdirektoratet, tlf. 7244 3030, mail: sbd@vd.dk
  Pressechef Martin Østergaard-Nielsen, Vejdirektoratet, tlf. 7244 3032, mail: man@vd.dk

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/dm-i-landevejscykling-bliver-generalprove-pa-tour-de-france?releaseId=13624045

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **