PRM / Databefrielsen er kommet et skridt nærmere

  Pressemeddelelse fra TEKNIQ Arbejdsgiverne

  Aftenens aftale mellem regeringen og Kommunernes Landsforening om de kommunale budgetter for 2022 rummer også ambitioner om at styrke muligheden for at gøre forsyningsdata tilgængelige for at understøtte den kommunale indsats.

  "Det er et godt første skridt på vejen mod at slippe data fri. Vi har længe argumenteret for, at de mange data, der produceres løbende, om energiforbruget i særligt offentlige bygninger skal gøres tilgængelige, så de kan benyttes til blandt andet at effektivisere den måde, vi bruger vores ressourcer på, og hjælpe os med at blive klimaneutrale i 2050. På den måde kan disse data også være med til at understøtte den grønne omstilling," siger Troels Blicher Danielsen, adm. direktør hos TEKNIQ Arbejdsgiverne, Danmarks tredjestørste arbejdsgiverforening, der repræsenterer cirka 4.100 virksomheder indenfor el, vvs og metal.

  Han håber, at aftenens aftale bredt set kan kickstarte frisættelsen af offentlige forsyningsdata.

  "Det er vigtigt, at data åbnes op i samarbejde med brugerne i så tæt på realtid som muligt og i nogle læsbare formater. Vi stiller gerne vores ekspertise til rådighed i en sådan dialog med KL og kommunerne," siger Troels Blicher Danielsen, og uddyber:

  "Data og grøn omstilling går hånd i hånd - særligt på forsyningsområderne for vand, varme og el. Installatørerne er klar til at hjælpe med at optimere forbruget ude hos slutbrugerne baseret på sådanne data. Med aftalen har kommunerne fået mulighed for at gå forrest i den datadrevne grønne omstilling. Denne mulighed skal udnyttes, og vi hjælper gerne til," siger han.

  Kontakt:

  Yderligere oplysninger:
  Troels Blicher Danielsen, adm. direktør i TEKNIQ Arbejdsgiverne - mobil: 72 14 20 17

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/databefrielsen-er-kommet-et-skridt-naermere?releaseId=13623747

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **