PRM / Kammeradvokaten opgiver principiel skattesag om kontingenter til fagforeninger

  Pressemeddelelse fra Reddernes Fagforening

  Medlemmerne af Reddernes Fagforening, en fagforening for ambulancereddere i Danmark, har ret til at trække deres kontingent fra i skat. Det anerkendte Statens advokat, Kammeradvokaten, ved et bekræftende genmæle i en verserende retssag mellem Reddernes Forening og Skat, selv om Skat ind til nu har påstået, at kontingentet ikke var fradragsberettiget.

  Det betyder, at Skatteministeriet nu har anerkendt Reddernes Fagforenings påstande i sagen, som derfor ikke skal for domstolene.

  "Det er ikke hver dag, at vi ser Kammeradvokaten lægge sig så fladt ned på vegne af Skat. At Kammeradvokaten opgiver at føre sagen videre i systemet, er som vi ser det et udtryk for, at Skattestyrelsens afgørelse i kontingentsagen har været fuldstændigt grundløs," siger advokaterne, Kristina Schultz Andersen og Henrik Gisløv fra Andersen Partners Advokatfirma, der har ført sagen for Reddernes Fagforening.

  Principiel skattesag

  Sagen er principiel, da den slår fast, at arbejdstagere godt kan slutte sig sammen i en fagforening og trække kontingentet fra i skat, også selv om foreningen endnu ikke har retten til at forhandle overenskomst på området.

  Skats afdeling i Struer mente ellers, at medlemmerne af Reddernes Fagforening ikke kunne trække kontingentet fra i skat. Det undrer formand for fagforeningen, hvordan Skat overhovedet har fået den idé, at kontingentet ikke var fradragsberettiget.


  Bommert at Skat holdt fast

  "Det skriger jo til himmelen. Alle ved, at fagforeningskontingenter er fradragsberettigede. Derfor er det mærkeligt, at Skat overhovedet starter en sådan sag. Men det er da godt, at Kammeradvokaten kan se, at sagen er fuldstændigt grundløs," siger en glad formand for Reddernes Fagforeningen, Kim Volder Hammershøj og fortsætter:

  "Når Statens advokats helt dropper at føre sagen, er det i mine øjne et kraftigt signal til skattemyndighedernes skattecenter i Struer om, at de har begået en bommert. Godt, at Danmark og her Kammeradvokaten værner om retten til foreningsfrihed."


  Sagen har betydet færre medlemmer

  Han påpeger, at sagen har haft store konsekvenser for Reddernes Fagforening.

  "At få nye medlemmer i en fagforening er svært, når myndighederne sår tvivl, om et medlem kan trække kontingentet fra i skat. Vi undersøger derfor nu muligheden for erstatning," siger Kim Volder Hammershøj.

  Reddernes Fagforening blev til for tre år siden, fordi mange ambulancereddere er så utilfredse med de store fagforeninger, at de har dannet deres egen fagforening kun for ambulancereddere.


  Arbejder for at få forhandlingsretten

  "Vi tror på, at ambulancereddere i hele branchen er bedst tjent med, at det er en specialiseret fagforening med forstand på branchen, som varetager deres interesser," siger Kim Volder Hammershøj.

  Nu, hvor medlemmer ikke længere behøver at frygte for deres skattefradrag, håber foreningen, at den får flere medlemmer, så den kan få forhandlingsretten i overenskomstforhandlingerne.

  signature_1431901197

  Kontakt:

  Formand Kim Volder Hammershøj email: formand@reddernesfagforening.dk

  For interview med formand Kim Volder Hammershøj kontakt REDDERNES FAGFORENING på telefon 33362666 eller mail mak@reddernesfagforening.dk

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/kammeradvokaten-opgiver-principiel-skattesag-om-kontingenter-til-fagforeninger?releaseId=13623233

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **