PRM / Ny professor i medicinsk gastroenterologi

  Pressemeddelelse fra Syddansk Universitet

  Mark Ainsworths forskning har fokus på behandling af patienter med kronisk tarmbetændelse, herunder optimering af behandlingen gennem måling af blodets indhold af lægemidler. Han er leder af flere danske og nordiske multicenter-studier, der belyser dette emne.

  Mark Ainsworth har publiceret mere end 130 artikler, primært i internationale videnskabelige tidsskrifter, og han er citeret mere end 2500 gange af andre forskere. Han er ofte ordstyrer eller inviteret foredragsholder ved internationale videnskabelige konferencer vedrørende gastroenterologi og lægemiddelgodkendelse. Han er vejleder for bachelor-, kandidat- og ph.d.-studerende og underviser lægestuderende og yngre læger under uddannelse til speciallæge. Desuden fungerer han som klinisk vejleder for yngre læger.

  Mark Ainsworth har mere end 20 års klinisk erfaring primært fra hospitaler i Region Hovedstaden. Desuden har han haft fem års fuldtids forskningsansættelse, inklusive et toårigt forskningsophold ved University of California, San Diego, USA, og mere end fem års erfaring med godkendelse af nye lægemidler. Han har arbejdet for den danske Lægemiddelstyrelse og det Europæiske Lægemiddelagentur, EMA.

  Mark Ainsworth er cand. med. I 1986 fra Københavns Universitet, speciallæge i intern medicin i 2001 og speciallæge i medicinsk gastroenterologi i 2007. Han forsvarede sin ph.d.-afhandling i 1992 ved Odense Universitet (nu Syddansk Universitet) og sin doktordisputats i 2000 ved Syddansk Universitet.

  Kontakt:

  Leder af SUND-Kommunikation Tomas Homburg
  Mail: thomburg@health.sdu.dk
  Mobil: +45 6011 3059
  Syddansk Universitet
  Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet
  www.sdu.dk

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/ny-professor-i-medicinsk-gastroenterologi?releaseId=13623057

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **