PRM / Anders Boyer fra Pandora A/S kåres som Årets CFO 2021

  Pressemeddelelse fra PwC

  Anders Boyer tiltrådte som CFO i Pandora A/S i 2018, og i det første år som CFO stod Anders Boyer i spidsen for Pandoras genoprejsningsplan, Programme NOW, og påtog sig samtidig opgaven som joint interim CEO.

  "Anders Boyer hædres for sin stærke forretningsforståelse, sine markedskommunikative evner kombineret med eminente kompetencer i relation til økonomi, hvor han har stor erfaring inden for de fleste discipliner," lyder det i begrundelsen fra den uafhængige jury.

  Den to-årige strategiplan ‘Programme NOW' blev offentliggjort i november 2018 og havde fokus på at vende salgsudviklingen og give ny energi til brandet. Målet med Programme NOW var bl.a. at finansiere betydelige investeringer i brandet ved at sænke omkostningerne med 1,6 mia. kr. gennem store omkostningsbesparelser samt ved en omstrukturering og forenkling af organisationen på tværs af hele værdikæden. Anders Boyer var primus motor på programmets igangsættelse og har med sikker hånd realiseret omkostningsbesparelserne.

  "På det personlige plan er Anders Boyer kendt for at være meget vedholdende og for at være stærk under pres, hvilket er nødvendigt i store turn-around situationer. Han giver aldrig op og smøger gerne selv ærmerne op, når der er behov for at drive en forandring eller sætte sig ind i væsentlige detaljer, ligesom han ikke er bange for at gå nye og kreative veje for at nå sine mål," hedder det videre i begrundelsen fra den uafhængige jury.

  ‘Programme NOW' har desuden haft fokus på at få den positive omsætningsvækst tilbage ved at løfte brandet gennem øget markedsføring, et langt større fokus på Pandoras digitale strategi, et større fokus på hovedprodukterne samt opdatering af butikkernes fysiske udseende.

  "Også indenfor dette område har Anders Boyer sat sit tydelige præg, og der er i dag en langt større sikkerhed omkring Pandora, virksomhedens strategi og kommunikation til markedet, hvilket også har kunnet aflæses i det senest års meget flotte stigning i aktiekursen for Pandora," hedder det i begrundelsen fra den uafhængige jury.

  Anders er 50 år og uddannet cand.merc. i Finance & Economics fra CBS i 1997. Han har tidligere været CFO i forskellige virksomheder, bl.a. GN Store Nord A/S og Hempel A/S, inden han tiltrådte rollen i Pandora.

  Dette års pris uddeles af PwC i samarbejde med Zeuthen Storm. Oplev Årets CFO 2021 i interview med Cecilie Beck, når PwC inviterer til CFO'ens agenda den 26/5 kl. 15:00-17.45. Her kan du bl.a. høre Kræn Østergaard Nielsen, CEO, Coop Danmark, fortælle om sin rejse fra CFO til CEO og om det at overtage en ambitiøs klimaplan, der allerede er godt i gang, samt Lise Skaarup, CFO i Chr. Hansen A/S, der vil fortælle om virksomhedens arbejde med ESG.

  Øvrige priser
  Ud over prisen som Årets CFO kåres Anette Halmind, Director for Strategic Finance hos Novo Nordisk A/S, og Jonas Hald Johansen, VP Business Finance i Coop A/S som Årets Rising Stars.

  Den uafhængige jury

  · Lene Skole, CEO Lundbeck Fonden

  · Marianne Wiinholt, EVP/CFO, Ørsted A/S (forrige års vinder af prisen)

  · Jesper Brandgaard, næstformand for bestyrelsen i Chr. Hansen Holding A/S og William Demant Invest A/S

  · Bo Foged, Group CEO ATP

  · Heine Dalsgaard, Group CFO Carlsberg A/S, og Årets CFO 2020

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/anders-boyer-fra-pandora-as-kares-som-arets-cfo-2021?releaseId=13622741

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **