PRM / Zombier, gør det selv-kemishow og speedforedrag: Få AU-forskning hjem i din stue

  Pressemeddelelse fra Aarhus Universitet

  Når Aarhus Universitet afholder Forskningens Døgn, skal du normalt møde op i Stakladen.

  Men i år kommer vi til dig.

  På grund af COVID-19 bliver Forskningens Døgn 2021 virtuel. Onsdag den 28. april kan du derfor fra kl. 14 til 20 få spændende forskning hjem i din stue - ganske gratis.

  Det virtuelle Forskningens Døgn består blandt andet af en række videoer med shows og rundvisninger, som du kan se, når det passer dig. Du kan for eksempel finde din indre kemiker frem og lade dig guide af de studerende fra Kemishow til at lave spændende og sikre kemiforsøg derhjemme. Eller du kan tage med ned i Steno Museets kælder på en guidet tur i epidemiens historie fra pesten til COVID-19. Her kan du høre museumsinspektør Morten Arnika Skydsgaard fortælle, hvorfor et samfunds indretning og sammenhængskraft altid har haft stor betydning for bekæmpelse af epidemier. Besøg også gyserhuset 'Haunted House' sammen med horror-forsker Mathias Clasen, og hør, hvorfor vi har brug for gys, gru og horror i vores liv.

  49 forskere gør dig klogere gennem speedforedrag på Zoom
  Ud over videoerne med shows og rundvisninger består det virtuelle Forskningens Døgn på Aarhus Universitet af 73 live-streamede speedforedrag fra kl. 14 til 20. Her sidder veloplagte AU-forskere klar til at formidle deres forskning via Zoom - og du kan stille spørgsmål i chatten.

  Speedforedragene handler om alt fra Grundtvig til GameStop-aktier - vælg for eksempel blandt følgende titler:

  • Besøg det koldeste sted i universet
  • Arv og miljø - hvorfor er vi mennesker forskellige?
  • Falsk negativ? Forstå begreber bag COVID-19-testene
  • Kan musik lindre søvnbesvær?
  • Doggerland - et forhistorisk landskab g(l)emt under Nordsøens bølger

  Find det samlede program, og læs mere om det virtuelle Forskningens Døgn på www.au.dk/fd, hvor du også kan tilmelde dig arrangementet og få tilsendt nyheder m.v.

  Foto: Dystopia Entertainment

  Kontakt:

  Charlotte Boel, e-mail cbo@au.dk, mobil 3069 8081

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/zombier-gor-det-selv-kemishow-og-speedforedrag-fa-au-forskning-hjem-i-din-stue?releaseId=13619358

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **