PRM / Før biodiversitets-COP’en: Redder EU’s strategi nok arter?

    Pressemeddelelse fra DEO

    Odder, hasselmus, ræv og skovmår. Stork, pragtvægbi og dværgvandnymfe. Strand-vortemælk, dyndsmerling og rosenrød huesvamp.

    I alt 1.844 plante- og dyrearter ifølge seneste rødlistevurdering fra Aarhus Universitet (2019) truet af udryddelse i Danmark. Det er et verdensomspændende problem. Primært på grund af menneskets aktiviteter mister vi nu arter 100-1.000 gange hurtigere end nogensinde tidligere i menneskets historie, med en global artsnedgang på 60 procent siden 1960.

    Vi kan lære at leve uden kirkeugler, lærker og egesommerfugle – eller vi kan gøre noget ved det. Både Danmark og EU arbejder på en biodiversitetsstrategi, ligesom emnet er på dagsordenen til det 15. biodiversitets-COP, der skal løbe af stablen i Kina senere i år.

    Hvad kan vi forvente af EU’s biodiversitetsstrategi og af strategien for cirkulær økonomi? Kan EU optræde samlet på COP’en i Kina – og vil det bedre de truede arters fremtid i verden? Hvordan kan naturbeskyttelsen blive bedre, i EU og i verden? Kan man redde arter uden at ødelægge økonomien – og er økonomi i den sammenhæng overhovedet vigtig. Disse spørgsmål former udgangspunkt for en debat med Christel Schaldemose, MEP for Socialdemokratiet.

    Debatten er arrangeret af Demokrati i Europa Oplysningsforbundet (DEO). Den foregår online torsdag den 22. april 2021, 18.00-19.00.

    Arrangementet er gratis, men det er nødvendigt at tilmelde sig. Det kan du gøre her. Så modtager du et link torsdag morgen. Med et kan du logge på mødet fra din computer/tablet.

    For yderligere information, kontakt:

    Senior projektleder og analytiker Vibe Termansen

    70 26 36 66 eller vibe@deo.dk

    Kontakt:

    Seniorprojektleder og analytiker Vibe Termansen email: vibe@deo.dk

    Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/for-biodiversitets-copen-redder-eus-strategi-nok-arter?releaseId=13619398

    ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **