PRM / Stavnsholtskolen lukker efter smitteudbrud i Farum

  Pressemeddelelse fra Furesø Kommune

  Styrelsen for Patientsikkerhed har påbudt en midlertidig nedlukning af Stavnsholtsskolen fra torsdag morgen og til efter påske. Samtidig sætter Furesø Kommune gang i en række tiltag, der skal begrænse udbredelse af smitten.
  Det sker efter et smitteudbrud på Stavnsholtskolen og en stigning i antallet af smittetilfælde især koncentreret om vejene i skoledistriktet.
  "I Farum er der desværre lige nu en hel del borgere, der er smittet med coronavirus. Vi har set 70 nye smittetilfælde de seneste 7 dage. Derfor er der behov for, at vi alle lige bremser op igen og husker på at begrænse vores sociale aktiviteter. Vi skal sørge for at blive testet, se så få mennesker som muligt, og så er det uhyre vigtigt at isolere sig, hvis man er syg," understreger Ole Bondo Christensen (A), borgmester i Furesø Kommune.

  Steen Vinderslev, Furesøs kommunaldirektør og formand for kommunens krisestab uddyber:
  "Vi har fulgt situationen nøje. Det ser ud til, at smitten er spredt til flere veje omkring Stavnsholtskolen. Derfor har vi også bedt fritidshjemmene Furesøgård og Solhøjgård om at lukke ned. Stavnsholt børnehus er lukket torsdag, så børn og personale kan blive testet, for vi skal forhindre, at børn bringer smitte med hjem eller får den spredt igennem fritidsaktiviteterne - også selv om de er udendørs. Lige nu er det en rigtig god idé at holde børnene hjemme eller minde dem om at holde afstand," siger han.
  "Sideløbende forsøger vi nu at aktivere grundejerforeninger og boligselskaber i området, for de kan tage direkte kontakt til mange borgere. Vi arbejder også benhårdt på at få et mobilt testcenter til Farum, hvor også børn kan blive testet. Og endelig kommunikerer vi naturligvis direkte til forældre på skolerne. Med en fælles indsats skal vi nok få bremset smitten, inden den breder sig for alvor," tilføjer Steen Vinderslev.
  Såvel borgmester som kommunaldirektør glæder sig over, at der ingen ældre er blandt de smittede i øjeblikket. Alligevel er kommunens hjemmepleje på linje med Sundhedsplejen, bostøtte-medarbejdere og gadeplansmedarbejdere blevet bedt om at bringe budskabet videre i de hjem, de kommer i, samtidig med at de selv skal tage forholdsregler for ikke selv at blive smittet.

  Fakta:

  70 Furesø-borgere i det centrale Farum er de seneste 7 dage blevet smittet med Covid-19. Langt de fleste smittede bor i Farum omkring Stavnsholtskolen, hvor incidensen nu er på 310.

  Kontakt:

  Kommunikation tlf.: 72354012 email: kommunikation@furesoe.dk

  Udviklings- og kommunikationschef Claus Holm tlf.: 72164048 email: clho@furesoe.dk

  Ole Bondo Christensen (A) email: borgmester@furesoe.dk

  Kommunaldirektør Steen Vinderslev email: Steen.Vinderslev@furesoe.dk

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/stavnsholtskolen-lukker-efter-smitteudbrud-i-farum?releaseId=13618345

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **