PRM / 3.400 plejehjemsbeboere i København kan igen få besøg

  Pressemeddelelse fra Københavns kommune Sundheds- og Omsorgsforvaltningen

  Mandag bliver en stor dag på de københavnske plejehjem. Hidtil har plejehjemmene været omfattet af generelle besøgsrestriktioner. Det betyder, at hver beboer kun har måttet få besøg af tre faste pårørende - og kun to ad gangen. Men fra i morgen mandag er dørene åbne, så længe både beboere og gæster fortsat overholder forsamlingsforbud samt anbefalingerne om afstand og hygiejne.

  - Nu lysner det for alvor for vores plejehjem. Det er en stor milepæl, vi nu passerer, og jeg er så glad på de ældres vegne. De har betalt en høj pris under nedlukningen. Derfor er det meget opløftende, at vi nu kan åbne plejehjemmene, og jeg er sikker på, at gensynsglæden bliver helt overvældende, siger sundheds- og omsorgsborgmester Sisse Marie Welling (SF).

  Beboere og pårørende vil få et brev om åbningen. Heri står der blandt andet, at besøg kan foregå i beboernes boliger, i eventuelle besøgsrum eller udendørs på plejehjemmets fællesarealer.

  - Jeg håber, at alle besøgende fortsat vil respektere både forsamlingsforbud, afstandskrav og hygiejnekrav, så vi kan blive ved med at holde plejehjemmene åbne. Sundhedsmyndighederne anbefaler, at man bliver kviktestet, før man besøger plejehjem eller midlertidigt døgnophold, og det håber vi også, at vores besøgende vil gøre. Det er vigtigt, fordi det stadig ikke er alle beboere og medarbejdere, som er blevet vaccineret, siger borgmesteren.

  • Der er i alt 44 plejehjem i Københavns Kommune med i alt ca. 3.400 beboere.
  • 85 procent af alle beboere på de københavnske plejehjem har fået 2. vaccinationsstik, mens tallet er hele 92 procent for første stik.
  • Pt. er to af kommunens plejehjem (midlertidige døgnophold) fortsat omfattet af skærpede besøgsrestriktioner på grund af nuværende eller tidligere smitte.

  Yderligere information:

  Kommunikationschef, Pernille Mølgaard Toft, tlf. 2277 0050 e-mail: LH6S@kk.dk.

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/3400-plejehjemsbeboere-i-kobenhavn-kan-igen-fa-besog?releaseId=13615608

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **