PRM / Hvad kan vi forvente af EU-topmødet?

    Pressemeddelelse fra DEO

    Torsdag-fredag den 25.-26. marts mødes EU’s stats- og regeringsledere til et af deres fire årlige skemalagte topmøder. Det sidste topmøde, i december, endte i noget af et drama, da Polen og Ungarn truede med at veto’e den fælles optagelse af lån, der skulle sikre, at 5.580 milliarder kroner snart kan komme ud i EU’s hårdt trængte økonomier og hjælpe med at overkomme coronakrisen.

    Det lykkedes til sidst – som det ofte gør – at få hevet en aftale hjem, som de fleste er utilfredse med, og med så tilpas løse formuleringer, at ingen helt ved, hvordan den skal fortolkes. Det er det, man kalder et kompromis, eller det muliges kunst.

    I månederne op til topmødet arbejdede embedsfolket i ministerierne i EU’s hovedstæder samt de europæiske diplomater på højtryk for at finde ud af, hvilke regeringer, der mente hvad, hvem der kunne påvirkes hvor og hvor meget og hvor de enkelte staters røde linjer gik.

    Hvad har diplomaterne haft travlt med denne gang? Hvad er på dagsordenen til marts-topmødet? Hvad er de største knaster, hvilke alliancer og fraktioner er der blandt medlemslandene? Og hvilke spørgsmål vil politikerne helst undgå på pressemøderne? Disse spørgsmål former udgangspunkt for en debat med Rasmus Nørlem Sørensen, EU-ekspert og chefanalytiker i DEO, og Yih-Jeou Wang, digitaliseringsråd på Danmarks faste Repræsentation ved EU.

    Debatten er arrangeret af Demokrati i Europa Oplysningsforbundet (DEO). Den foregår online mandag den 22. marts 2021, 13.30-14.30.

    Arrangementet er gratis, men det er nødvendigt at tilmelde sig. Det kan du gøre her. Så modtager du et link mandag morgen. Med det kan du logge på mødet fra din computer/tablet.

    Kontakt:

    Seniorprojektleder og analytiker Vibe Termansen email: vibe@deo.dk

    Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/hvad-kan-vi-forvente-af-eu-topmodet?releaseId=13615559

    ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **