PRM / Dagtilbud klæder medarbejdere på til mere udeliv

  Pressemeddelelse fra Esbjerg Kommune

  Mere end nogensinde før har børn og voksne i Esbjerg Kommunes dagplejer og daginstitutioner i det sidste år været udenfor. Under åben himmel har de sagt goddag og farvel, leget, lært, spist madpakker og klaret alt muligt andet, som hverdagen byder på. Alt sammen for at holde corona fra døren. Det har åbnet nye muligheder for måden at bruge uderummet på, og den udvikling vil kommunens dagtilbud gerne styrke. Også efter corona. Derfor får alle dagtilbuds medarbejdere nu et godt og praktisk sæt udetøj, som gør det let og rart for de voksne at lege og være aktive sammen med børnene i al slags vejr.

  Potentiale i udendørs leg og læring

  Konkret får de ansatte en vind- og vandafvisende softshelljakke i tre lag og overtræksbukser i samme kvalitet. Det betyder, at de går foråret i møde i overtøj, der passer til det udeliv, som de i det sidste år har gjort sig nye erfaringer med. Efter et år med corona står det nemlig klart, at der ligger et stort potentiale i den udendørs leg og læring, og det skal udforskes og udvikles endnu mere.

  "Dagtilbuddene har set med nye øjne på deres dagligdag og oplevet, at der er andre spændende veje at gå udendørs. Når vi gerne vil løfte udelivet og give mere plads til aktiviteter i naturen, skal vi også bakke op og sørge for, at medarbejderne har noget praktisk tøj, så de kan fokusere på børnene og de pædagogiske aktiviteter, uanset hvordan vejret er", siger formanden for Børn & Familieudvalget, Diana Mose Olsen.

  Opfindsom og kreativ

  I Egebæk-Hviding glæder dagplejer Lone Oldenborg sig til at få sit nye overtøj.

  "Det er dejligt at blive tilgodeset med noget godt og funktionelt tøj, så jeg kan stå imod vind og vejr og snavs og koncentrere mig om at være sammen med børnene. Jeg kan tydeligt mærke, at det har gjort en forskel for dem, at vi er ekstra meget ude. Der er højere til loftet og mere plads at boltre sig på, og de er mindre forkølede og småsyge. Det meste kan lade sig gøre udenfor, og det gælder bare om at være opfindsom og kreativ", siger Lone Oldenborg.

  Kontakt:

  Diana Mose Olsen, formand for Børn & Familieudvalget, tlf. 29 43 29 26, diol@esbjerg.dk  

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/dagtilbud-klaeder-medarbejdere-pa-til-mere-udeliv?releaseId=13615493

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **