PRM / HK-sejr: Arbejdsskade-ramte kan se frem til større erstatning

  Pressemeddelelse fra HK Danmark

  Det skal være slut med, at forsikringsselskaber kan slippe billigere i renter, når de skal betale erstatning i arbejdsskadesager. Det fastslår Vestre Landsret i ny dom i en principiel sag, som HK har ført.

  Får man tilkendt fx erstatning for tab af erhvervsevne efter en arbejdsskade, kan der gå lang tid, før man ser skyggen af pengene, hvis arbejdsgivers forsikringsselskab er uenig i afgørelsen. Taber forsikringsselskabet, har de hidtil kunnet nøjes med at betale renter af erstatningsbeløbet efter skat.

  Men den går ikke, lyder dommen. Der skal betales renter af det fulde beløb. Og det vækker glæde hos HK Østjylland, der rejste sagen på vegne af to medlemmer:

  - Vi er meget glade for resultatet på vegne af vores medlemmer, der nu endelig har fået sat et punktum i det, der har været en langstrakt sag. Men vi er også glade for resultatet på vegne af de medlemmer, der efterfølgende kommer til at have gavn af det. Sager som denne er jo endnu en grund til, at man skal melde sig ind i en rigtig fagforening, siger fællesformand for HK Østjylland, Jesper Thorup.

  Den nye dom gør op med den måde, en række forsikringsselskaber og Arbejdsmarkedets Erhvervssikring i mange år har regnet renterne ud på i arbejdsskadesager. Og den vil medføre, at et stort antal sager skal tages op igen. Netop på grund af sagens principielle karakter, har HK Danmark ført sagen hele vejen til landsretten på vegne af medlemmerne.

  - Det har været utroligt vigtigt for os at få landsrettens ord for, at flere selskaber i årevis har udregnet erstatningerne ud fra et forkert princip. Vi har apparatet til at føre principielle sager, som privatpersoner eller såkaldte alternative fagforeninger aldrig ville få ført. Og det er selvfølgelig fuldstændig uacceptabelt, at en kollega ramt af en arbejdsskade bliver snydt for en del af sin erstatning, når forsikringsselskaber trækker deres sager i langdrag. Afgørelsen er godt nyt for de tusindvis af danskere, som allerede er kommet i klemme i en juridisk boksekamp om erstatning, og alle dem, der for fremtiden kommer i en lignende situation, siger næstformand i HK Danmark, Martin Rasmussen.

  Arbejdsmarkedets Erhvervssikring har nu fire uger til at beslutte, om de vil anke dommen.

  Kontakt:

  Kommunikationschef Søren Gisselmann tlf.: 24600605 email: soeren.gisselmann@hk.dk

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/hk-sejr-arbejdsskade-ramte-kan-se-frem-til-storre-erstatning?releaseId=13615104

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **