PRM / Rudersdal Kommune vinder 3. pladsen som Årets Ungdomskommune 2021

  Pressemeddelelse fra DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd

  Rudersdal Kommune løber med 3. pladsen i opløbet om at blive Årets Ungdomskommune 2021.

  Prisen uddeles af DUF - Dansk Ungdoms Fælles, som hvert år kårer en 1., 2. og 3. plads blandt landets kommuner på vegne af 600.000 børn og unge fra det frivillige foreningsliv.

  Rudersdal Kommune vinder den flotte 3. plads, fordi kommunen arbejder hårdt for at gøre op med den præstations- og perfekthedskultur, der hersker blandt unge. Blandt andet med initiativet "Fest i Åbne Sår" sættes der et fokus på, at unge skal blive bedre til at acceptere hinanden og ikke mindst sig selv.

  Samtidig forsøger kommunen at fortælle unge, at "det er okay ikke at være okay", der kan hjælpe med at sænke præstationspresset samt sætte ord og følelser på, hvordan man har det.

  "Det er vigtigt at sætte ind"

  Chris Preuss, formand for DUF, udtaler:

  "Ruderdal Kommune arbejder med noget så essentielt som et opgør med præstations- og perfekthedskulturen. Det handler grundlæggende om trivslen. En del af unges mistrivsel har grobund i præstations- og perfekthedskulturen, og her er det vigtigt at sætte ind"

  Chris Preuss og resten af dommerpanelet faldt særligt over budskabet om, at det ikke er godt at have det skidt, men at det er okay.

  "Budskabet er udviklet af unge til andre unge, og der viser blot, at den ung-til-ung-tilgang, som kommunen understøtter, er helt afgørende for, at man får løftet trivslen blandt unge teenagere. Det fortjener anerkendelse, og vi håber, at flere kommuner vil lade sig inspirere til lignende budskaber", lyder det fra Chris Preuss.

  Vinderen af prisen er i år Faaborg-Midtfyn Kommune, mens Holbæk Kommune indtager 2. pladsen.

  Kontakt:

  Politisk konsulent Birgitte L. Søe tlf.: 60201418 email: bs@duf.dk

  Formand Chris Preuss tlf.: 22889996 email: preuss@duf.dk

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/rudersdal-kommune-vinder-3-pladsen-som-arets-ungdomskommune-2021?releaseId=13613958

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **