PRM / Frederik Waage om Rigsretten og ministeransvaret Fortalt til Knud Lindholm Lau En talende e-bog – Støjbergaktuel

  Pressemeddelelse fra tekst og tale forlag

  Frederik Waage om Rigsretten og ministeransvaret i en talende e-bog

  Hvad må og skal en minister? Hvad er reglerne i en rigsretssag? Reglerne for inhabilitet? Allerede inden sagen mod Inger Støjberg begynder, kan man få juraen under en rigsretssag forklaret af professor i statsret ved SDU, Frederik Waage. I det nye format, en talende e-bog, fortæller han om paragrafferne, den historiske udvikling, sammenhængen med parlamentarismen og de forventede stridspunkter i Støjbergsagen. Udover næsten tre timers interview, får man i e-bogens skriftige del hundrede sider med den relevante jura, også dommene fra de første fem rigsretssager, og masser af links til fx beretninger, debatter og beslutninger. Man har altså stoffet lige ved øret og hånden, hvad enten man bruger en mobil, en tablet eller en computer.

  - Jeg er meget glad for at kunne stille juridisk viden til rådighed for både jurister og ikke-jurister i denne nye form, der virkelig giver mulighed for fordybelse, siger Frederik Waage. - Den kommende sag er ikke politisk, men juridisk, og det er afgørende, at vi som befolkning forstår loven, processen og den juridiske tankegang. Og så er hele materialet også velegnet til undervisning på alle niveauier, tilføjer han.

  Den talende e-bog

  Det er Knud Lindholm Lau, der som tilrettelægger og udgiver har fået idén til at kombinere lydbog, e-bog og podcast i et samlet udtryk med navnet: den talende e-bog.

  - Jeg overværede mange afhøringer i Instrukskommisionen og var imponeret over pressens referater, når jeg læste dem senere på dagen, men også lidt irriteret over, at medierne var karrige med at gengive eller linke til relevante dokumenter, fortæller han. - I en talende e-bog får man begge dele: Fortællerens viden som podcast og de tihørende kilder i form af tekst, fotos og illustrationer i selve bogdelen. Medier bør nemlig stræbe efter at give brugeren et beslutningsgrundlag så fuldstændigt, som var det en indstilling til en minister eller en direktion i en virksomhed, mener Knud Lindholm Lau.

  DetViVed.dk

  "Rigsretten og ministeransvaret" er den første udgivelse i serien DetViVed.dk. De næste vil handle om filosofi, musik, gastronomi, eksklusion, jura, sociologi, medieretorik og retsretorik - igen som talende e-bøger, der giver lytteren og læseren anvendelig viden.

  Anmeldereksemplar

  Send venligst en mail lau(@)tale.dk og du modtager link til et anmeldereksemplar.

  tekst og tale forlag

  Medvirkende og tilrettelægger

  Frederik Waage er dr. jur. og professor i statsret med særlige opgaver ved SDU og fagansvarlig for fagene forfatningsret og civilproces. Disputatsen Det offentlige om procespart fra 2017 behandler bl. a. spørgsmålet om borgerens stilling overfor staten i retssager, en analyse, der er videreført med bogen Offentligretlige retssager. Det forskningsmæssige spørgsmål, han helst vil finde svaret på, er stort: Hvordan man skaber den ideelle retsstat. Hyppig gæst i medierne med retsvidenskabelige kommentarer, fx til Støjbergsagen og minksagen.

  Læs om Frederik Waages retsvidenskabelige forskning og hans mål som forsker.

  Knud Lindholm Lau, forfatter, forlægger og talelærer. Egen virksomhed tekst og tale aps siden 1989 med førende medier, virksomheder, advokathuse, organisationer og institutioner på kundelisten, ekstern lektor i retsretorik ved SDU. Cand. phil. fra Institut for Statskundskab, ÅU og uddannet som medieretoriker ved DR 1987-89, freelance- og fastansat journalist samme sted 1973 - 1993. Forfatter til bl.a. Bare fordi at - sprog og forestillinger i udlændingedebatten, 2018 og udgiver af Victor Klemperers LTI - Det Tredje Riges sprog på dansk i 2010. Tildelt prisen som årets underviser i advokatbranchen af Danske Advokater for udvikling af Procedøruddannelsen, hæderslegatet for Bare fordi at af Sportgoodsfonden og Scharnbergprisen for initiativet LTI på dansk.

  Kontakt:

  Professor Frederik Waage tlf.: 31377178 email: fwa@sam.sdu.dk

  Udgiver og tilrettelægger Knud Lindholm Lau tlf.: 4056 2080 email: Lau@tale.dk

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/frederik-waage-om-rigsretten-og-ministeransvaret-fortalt-til-knud-lindholm-lau-en-talende-e-bog---stojbergaktuel?releaseId=13614143

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **